Renault-Nissan va dezvolta un motor de 0,8 litri în India

| 18 iul, 2013

Alianţa Renault-Nissan va dezvolta în India cel mai mic motor din portofoliul lor, în încercarea de a reduce costurile şi a face profit pe o piaţă competitivă pe segmentul low-cost, transmite Dow Jones Newswires.

Maşinile mini sunt printre cele mai vândute în India, dar marjele de profit pe acest segment sunt mai scăzute decât cele pentru sedan-uri şi SUV-uri, astfel că producătorii auto trebuie să menţină scăzute costurile de producţie.

Dezvoltarea şi producerea motoarelor în India va permite alianţei Renault-Nissan să facă economii la costurile de transport şi să evite plata taxelor de până la 60% pentru motoarele importate. De asemenea, alianţa va putea vinde maşini mici la preţuri comparabile cu ale rivalilor - diviziile locale ale Suzuki şi Hyundai.

Motorul de 0,8 litri şi mecanismul de transmisie va fi iniţial utilizat la maşinile mici pe care Renault intenţionează să le lanseze pe piaţa din India în 2015, a declarat Alain Raposo, director în cadrul alianţei Renault-Nissan, pentru "The Wall Street Journal". Acesta a explicat că preţul proiectului se ridică la aproximativ 100 milioane de dolari.

"Acest motor este dezvoltat de la zero în India", susţine Alain Raposo. Acesta a declarat că în prezent cel mai mic motor din portofoliul alianţei este de 0,9 litri. De asemenea oficialul susţine că alianţa ar putea dezvolta în India şi un motor de 1 litru.

Începând din 2015, Renault va oferi un hatchback pentru piaţa din India, pentru un preţ cuprins între 200.000 rupii (3.448 dolari) şi 400.000 rupii, a declarat recent Marc Nassif, director în cadrul Renault India. 

Alianţa Renault-Nissan îşi extinde capacitatea de producţie în India, pentru a profita de cererea pentru hatchback-uri, care au reprezentat anul trecut trei pătrimi din cele aproape 1,9 milioane de maşini vândute în India.

Expansiunea rapidă spre India reflectă eforturile lui Carlos Ghosn de a căuta oportunităţi de creştere dincolo de pieţele mature unde se constată un declin al cererii de vehicule. Vânzările în India, Brazilia, Rusia şi China au reprezentat anul trecut 30% din vânzările globale ale Renault-Nissan, de 8,1 milioane de vehicule.

Alianţa Renault-Nissan a anunţat recent că-şi extinde anul acesta cu o treime capacitatea de producţie la societatea sa mixtă din India, ca parte a strategiei de a utiliza statul asiatic ca centrul global de producţie şi de a beneficia de creşterea cererii de vehicule pe piaţa indiană.

Capacitatea fabricii din apropierea portului Chennai (în Sudul Indiei) va fi majorată în două faze, la 480.000 de vehicule pe an, de la 360.000 de vehicule în prezent, a declarat Toshihiko Sano, şeful Renault Nissan Automotive India Pvt. Ltd.

Dacă în 2011, când Renault era practic necunoscută pe piaţa din India, grupul francez a vândut 1.500 de vehicule, în 2012 vânzările Renault au crescut la 35.000 de unităţi iar pentru acest an speră să treacă de 80.000 de unităţi. Între mijlocul lui 2011, când a intrat pe piaţa indiană, şi sfârşitul lui 2012 Renault a lansat cinci modele (Fluence, Koleos, Pulse, Scala şi Duster) care se bucură de aprecierea clasei mijlocii. Nissan vinde în India şase modele.

Pe lângă Brazilia şi Rusia, India este al treilea pilon al strategiei internaţionale a grupului Renault, care în primul trimestru al acestui an a înregistrat o scădere a vânzărilor de 11,8% din cauza condiţiilor dificile de pe piaţa europeană.

Renault vizează în acest an o cotă de 3% din această ţară cu o populaţie de 1,2 miliarde de locuitori şi în care doar 12 din 1.000 de locuitori posedă o maşină, faţă de 500 de persoane la 1.000 de locuitori în SUA. 

Renault deţine în prezent 43,4% din acţiunile Nissan, care la rândul său deţine 15% din acţiunile Renault. De la fuziunea lor, în 1999, cei doi parteneri derulează o serie de achiziţii comune pentru a reduce costurile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ