Renault va produce camioane şi maşini de teren pentru Armata Română, lângă Ploieşti

| 15 oct, 2013

La Mizil, pe platforma MFA, se va ridica o fabrică pentru construcţia de camioane, autoutilitare pentru incendii şi vehicule de teren. Aceste produse ar urma să fie cumpărate de Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării de îndată ce vor dispune de bani, scrie economica.net.

MFA Mizil și Renault Truck Defense colaboează pentru construcția, la Mizil, a unei fabrici de vehicule militare și civile, o investiție ce antrenează angajarea a 300 de specialiști români pe platforma MFA. Cele trei vehicule ce vor repreyenta producția de bază a noii fabrici din Mizil sunt camionul logistic KERAX 6X6, autoutilitara de stins incendii MIDLUM și vehiculul de teren asemănător celebrului Humvee american SHERPA LIGHT 4X4.

"Investiţia se va realiza plecând de la necesităţile de înzestrare ale Armatei române cu camioane militare, care ar însemna undeva la 10.000 de unităţi pentru următorii 20 de ani. De asemenea, se vor avea în vedere necesităţile de vehicule militare şi civile destinate situaţiilor de urgenţă, menţinerii ordinii şi siguranţei publice în România'', a spus Nicolae Şuta, director general MFA Mizil. Potrivit acestuia, dimensiunea investiției va depinde de bugetul pe care Ministerele de Interne și de Apărare le vor aloca achiziţiei de vehicule.

Cele trei vehicule ce vor fi construite pe platforma fabricii din Mizil au fost deja prezentate la Expoziţia Naţională de Tehnică Militară EXPOMIL 2013 26-29 septembrie.

În aprilie 2013, MFA și RTD au semnat un memorandum de înțelegere care revede repreyentarea exclusivă a companiei franceze  în România de către MFA, precum și construcția unei fabrici pentru construcția de camioane pe platforma industrială a MFA.

MFA este co companie cu capital integral privat înființată în 1951. Este deținută de omul de afaceri Iustin Paraschiv. Firma se ocupă cu producția de echipamente petroliere și cu mentenanța a 127 de vehicule militare ale Armatei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ