Reţetă-unicat de relansare a filialei PNL Buzău: vor fi aduşi la conducere trei pesedişti

| 02 mar, 13:15

Tensiuni în PNL Buzău, după ce prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu i-a prezentat în şedinţa de marţi seară pe deputatul PSD Adrian Mocanu şi fostul senator Ion Vasile, tot PSD-ist, ca fiind viitori membri în organizaţie. Pe lista achiziţiilor ar fi şi Victor Mocanu, în prezent senator PSD, care a lipsit însă din şedinţa de aseară. Cu grefa social-democrată, liberalii de la centru susţin că vor relansa organizaţia din Buzău.

Vechii liberali spun că vor demisiona în masă dacă luni va fi admisă intrarea celor trei pesedişti în PNL, aceştia vizând chiar funcţii de conducere ale filialei.   În calitate de coordonator provizoriu al organizaţiei judeţene, prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Teodor Atanasiu, a sosit, marţi, la Buzău, pentru a organiza o întâlnire cu membrii Biroului Executiv Judeţean. A ţinut să îşi explice din start scopul vizitei: ”Am venit la Buzău pentru prima întâlnire în această calitate, pentru a discuta cu conducerea partidului despre cele mai bune măsuri pe care să le luăm, astfel încât să putem câştiga alegerile, atât la Primăria municipiului Buzău, cât şi la Consiliul Judeţean”. 

Cei peste 30 de membri strânşi aseară în sediul PNL Buzău s-au convins repede care sunt ”cele mai bune măsuri” cu care liderul de la Bucureşti a venit pentru a le impune în filiala locală. A fost stupefacţie pe chipurile liberalilor atunci când au văzut că pe uşă îşi fac apariţia doi PSD-işti, deputatul Adrian Mocanu şi Ion Vasile, fost senator şi prefect, însoţiţi de senatorul UNPR Constantin Popa. Acesta din urmă, deşi bănuit de liberali că s-ar afla şi el pe lista de noi membri, a explicat ulterior că vizita sa a fost doar pentru a discuta o alianţă UNPR - PNL, nicidecum pentru înscrierea în formaţiunea liberală.   Deputatul Adrian Mocanu a stat chiar la prezidiu, alături de Atanasiu, în şedinţa din sediul PNL Buzău, deşi este încă membru PSD. În tot acest timp, aripa liberală conservatoare s-a opus ferm instalării la conducere a lui Ion Vasile. În timpul şedinţei, contrele între tabere au fost acide: ”În 2004 am făcut alianţă ca să nu fie cum voia Ion Vasile”, a spus la un moment dat liberalul Ioan Caton Mateeşescu. ”Eu am operat vreo cateva mii de copii. Va rog să nu mă jigniţi”, a răspuns Ion Vasile, de profesie medic. 

Vechii liberali au ameninţat cu plecarea din PNL dacă la conducerea organizaţiei vine Ion Vasile. În replică, Vasile a spus că nu vine să ceară „mare lucru” de la organizaţia judeţeană a PNL Buzău ci că doreşte să ajute PNL să mai recupereze câte ceva din ceea au luat „hămesiţii din PSD”.   „Vin pe relaţiile mele, cu o echipă de oameni ca să vă ajut să câştigaţi voturi. Nu vă cer cine ştie ce pentru că am orgoliul meu. Am văzut însă aici la PNL nişte oameni pe care îi cunosc şi pe care vreau să îi ajut să recuperăm câte ceva. Nu cred că cineva de aici din sală are, de exemplu, să îi reproşeze ceva domnului Romanescu”, a spus doctorul Ion Vasile.   Teodor Atanasiu a precizat că el le-a propus celor doi social-democraţi şi senatorului UNPR  să se alăture demersului liberalilor buzoieni de a-şi adjudeca Primăria muncipiului şi şefia Consiliului Judeţean.

Teodor Tanasiu a mai menţionat că senatorul PSD Victor Mocanu nu a fost invitat la întâlnirea de marţi, dar a vorbit despre posibila venire în PNL a fostului senator şi preşedinte social-democrat Ion Vasile. „Nu este prima dată când domnul Ion Vasile vine alături de noi, pe vremea când doream preşedinţia Consiliului Judeţean, pe care am şi obţinut-o, domnul Ion Vasile a făcut parte din staff-ul pentru Consiliul Judeţean. Dacă conducerea partidului va decide ca domnul Ion Vasile să aibă o funcţie în organizaţie, va avea, dacă nu, nu”, a spus Atanasiu.   Nemulţumirea liberalilor va fi comunicată la Bucureşti, însă sunt şanse mici ca Biroul Permanent Naţional să ţină cont de ea. Chiar Vasile Blaga, co-preşedinte PNL, a transmis un semnal că la Buzău e nevoie de un ajutor suplimentar.

„Trebuie să facem ceva… altfel ne facem de râs. Noi avem doar doi primari, de comună, în Buzău. Este cea mai slabă organizaţie din ţară. PSD i-a luat pe toţi. Situaţia este complicată. Văd nişte oameni foarte gălăgioşi, cu păreri deosebite, dar situaţia noastră acolo este următoarea: noi avem doi primari de comune. (…) Nu pot să vă spun ce vom face acolo. Suntem în analize foarte clare. Stă pe capul meu şi a colegei mele, doamna Gorghiu, situaţia de acolo, a tuturor colegilor din conducere, dar va trebui să luăm măsuri şi acolo ca să nu ne facem de râs”, a spus Vasile Blaga la Realitatea TV.   De cealaltă parte, PSD-iştii răsuflă uşuraţi că familia Mocanu, Adrian şi Victor, a părăsit partidul. „Acum o săptămână vă spuneam că familia Mocanu se mută la PNL. PSD nu poate decât să răsufle uşurat că a scăpat de ei. Familia Mocanu a făcut ce ştie mai bine: să promită orice şi oricât pentru a-şi menţine funcţiile”, a scris pe Facebook preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu. Acesta a mai anunţat că fotografiile care îi surprind pe cei doi social-democraţi Ion Vasile şi Adrian Mocanu, sunt actul care va justifica eliminarea lor din partid.

Sursa Adevărul. 

Tag-uri: buzau, PNL, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ