Reteţa zilei: spaghete cu chifteluţe, ca în Italia

| 06 aug, 15:36

Chifteluţele în sos de roşii, cu parmezan şi mascarpone, peste un pat de paste, pot transforma o simplă masă într-una absolut delicoasă, o cină perfectă la sfârşitul unei zile de luni sau chiar pentru o întâlnire de week-end.

Ingrediente:

500 g carne tocată de vită

3 cepe tăiate mărunt

400 g de roşii tocate

1 cutie de pastă de roşii

4 căţei de usturoi mari zdrobiţi

600 ml piure de roşii

ulei de măsline

1 linguriţă oţet din vin roşu

2 frunze de dafin

1 linguriţă de zahăr brun

1 ou de ţară

115 g pesmet

oregano uscat

100 g parmezan

paste: spaghete sau linguini

150 g mascarpone

busuioc proaspăt

 

Modul de preparare:

Într-o cratiţă sau într-un wok, căleşte ceapa în ulei de măsline, la foc mic spre mediu, până se înmoaie. Adaugă usturoiul zdrobit şi mai prăjeşte câteva minute. Scoate apoi într-un vas jumătate din ceapa călită. Adaugă apoi în wok frunzele de dafin, roşiile mărunţite, pasta de roşii, piureul de roşii, zahărul, oţetul şi lasă-le să fiarbă la foc mic,cam 20 de minute. Apoi sărează după gust. În vasul în care ai oprit ceapa călită, adaugă şi carnea de vită, pesmetul, oregano, oul, sarea şi amestecă bine. Formează apoi perişoarele. Într-o tigaie non aderentă, prăjeşte într-o lingură de ulei de măsline chifteluţele, până sunt aproape gata. Între timp amestecă parmezanul cu mascarpone. După ce sosul şi chifteluţele s-au mai răcit, cât să ajungă la temperatura camerei, pune-le împreună într-o tavă, apoi toarnă şi amestecul de brânză. Lasă-le la cuptor câteva minute. Între timp, fierbe pastele. Când sunt gata, stropeşte-le cu ulei de măsline şi adaugă peste chifteluţele în sos, rade parmezan pe deasupra, şi la final, adaugă şi câteva frunze de busuioc proaspăt.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ