PNL vrea ca CSM să funcţioneze în două consilii separate

| 22 mai, 2013

PNL propune, la revizuirea Constituţiei, ca CSM să funcţioneze în două consilii separate, respectiv Consiliul Superior al puterii judecătoreşti şi Consiliul procurorilor.

"Am discutat despre confuziile la nivel constituţional între rolul diferitelor instituţii din sfera judiciară şi am decis că este mai bine ca actualul CSM care reuneşte şi reprezentanţi ai judecătorilor şi reprezentanţi ai procurorilor să funcţioneze de fapt în două consilii separate. Să avem un Consiliu Superior al puterii judecătoreşti şi să avem un Consiliu al procurorilor", a spus senatorul PNL Tudor Chiuariu.

Sancţionarea disciplinară a judecătorilor şi procurorilor ar trebui să se facă de către o comisie de disciplină numită de Consiliul judecătorilor sau Consiliul procurorilor şi nu de către aceste consilii, mai spun liberalii.

"Tot pe baza discuţiilor pe care le-am avut şi cu experţii Comisiei de la Veneţia, noi considerăm că judecătorii şi procurorii aleşi să aibă atribuţia de a-i sancţiona pe judecătorii şi procurorii care i-au ales, pentru că este o contradicţie fundamentală şi un conflict de interese care conduce practic la neexercitarea acestei atribuţii şi la lipsa de responsabilitate a judecătorilor şi procurorilor", a afirmat Chiuariu. 

PNL pledează la revizuirea Constituţiei şi pentru instituirea principiului egalităţii de poziţii procesuale de arme între acuzare şi apărare în procesul penal, a egalităţii de tratament între contribuabili şi stat, a adăugat senatorul.

Propunerile au fost discutate în cadrul unei şedinţe a parlamentarilor PNL, urmând să fie dezbătute în cadrul Delegaţiei permanente a partidului din 27 mai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ