Revoltă coordonată în PNL după referendum. Atac violent la Ludovic Orban

| 08 oct, 14:42

Mai mulți oficiali liberali au lansat un atac coordonat la adresa conducerii PNL, pe care o consideră vinovată pentru că a aruncat partidul într-un nou eșec, prin implicarea în susținerea referendumului pentru familie.

”Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură si cãtre un nou esec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbinã. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradã. #ajunge”.

Acesta este mesajul postat de mai mulți oficiali ai PNL pe Facebook, imediat după închiderea urnelor, moment care a consfințit eșecul referendumului pentru redefinirea familiei, în care PNL-ul, prin Ludovic Orban și alți lideri, a jucat un rol de susținere.

Printre cei care susțin revolta și care au postat mesajul pe Facebook se află Cătălin Predoiu, Alina Gorghiu, Cezar Preda, Iulia Scântei, Mara Calista, Mihai Voicu.

În acest timp, deputatul liberal Ovidiu Raetchi a anunțat lansarea unei platforme liberale în cadrul partidului. ”Așa cum am anunțat, vom lansa în următoarele săptămâni o platformă ideologică liberală în cadrul PNL, având că obiectiv atât contrabalansarea unor poziții conservatoare excesive ale partidului în ultima perioadă, cât și - pe termen lung - susținerea unei moțiuni integral liberale la următorul Congres”, a spus Raetchi.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, că a votat "da" la referendumul pentru redefinirea familiei pentru că este un creștin convins și un familist. Liderul liberal le-a transmis românilor că această inițiativă civică nu este nici a PSD, nici a lui Liviu Dragnea. Acesta a adăugat că persoanele care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru familie nu fac un bine democrației din România.

Ulterior, Orban a atacat dur PSD pe care l-a considerat vinovat pentru eșecul referendumului.

"Motivul principal pentru care oamenii nu au venit astăzi la vot este confiscarea acestui referendum de către Liviu Dragnea (...) Foarte mulţi români, care ar fi fost favorabili temei acestui referendum, nu au venit la vot tocmai pentru a-i da o palmă lui Dragnea şi pentru a se feri să îi facă vreun serviciu lui Liviu Dragnea. Ăsta este motivul esenţial pentru care prezenţa la vot a fost atât de scăzută", a susţinut Orban într-o conferinţă de presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ