"Revoluţia fiscală". Kaufland anunţă că preia contribuţiile sociale

| 11 noi, 12:34

Retailerul Kaufland România, unul dintre cei mai mari angajatori din România, a anunţat joi seara că preia contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, ca urmare a modificărilor legislative, începând cu data de 1 ianuarie 2018, astfel încât angajaţii vor avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.

Premierul Mihai Tudose a postat joi pe Facebook că apreciază faptul că oamenii de bună-credință și liderii de sindicat nu s-au lăsat păcăliți de liderul cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Oficialii companiei spun că le oferă salariaților și tichete de masă și asigurarea voluntară de sănătate, dar și mai multe zile de concediu de odihnă anual care, în funcție de vechimea în companie, pot ajunge până la 27 de zile pe an.
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în șapte țări și o rețea de 115 magazine în România.
Guvernul a adoptat miercuri prin Ordonanță de Urgență mai multe măsuri de modificare a Codului Fiscal, susținând că acestea au un "impact benefic atât economic, cât și social".

In domeniul contribuțiilor sociale obligatorii, modificările vizează atât reducerea cotelor cumulate ale contribuțiilor sociale obligatorii, per total cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, cât și reducerea numărului contribuțiilor sociale de la de la 9 (angajat și angajator), la 3, după cum urmeaza:
- contributia de asigurări sociale (CAS), plătită pentru salariat;
- contributia de asigurări sociale de sănătate (CASS), plătită pentru salariat;
- contributia asiguratorie pentru muncă, suportată de angajator.
Se stabilește transferul sarcinii fiscale a obligațiilor privind contribuțiile sociale obligatorii datorate de angajator la angajat în cazul veniturilor din salarii și asimilate salariilor, astfel:

- CAS și CASS se datorează de către persoanele fizice, respectiv de către angajați, inclusiv în cazul contractelor individuale de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial, pentru care CAS și CASS datorate nu pot fi mai mici decât nivelul contribuțiilor sociale aferente salariului minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează acestea,corespunzător numărului zilelor lucrătoare din luna în care contractul a fost active.

Măsurile de modificare a Codului fiscal sunt însă contestate atât de sindicate, cât și de patronate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ