REVOLUŢIE: Telefonul mobil se poate încărca în doar 30 de secunde

| 24 noi, 2014

O companie israeliană a anunțat că a dezvoltat o tehnologie care permite reîncărcarea unui telefon mobil în câteva secunde și a unei mașini electrice în câteva minute, informează Reuters.

Folosind nanotehnologia pentru sintetizarea de molecule artificiale, compania StoreDot din Israel a dezvoltat o baterie care poate absorbi și stoca o cantitate foarte mare de energie în scurt timp, acționând, de fapt, ca un burete foarte dens care absoarbe energia electrică și o păstrează.

Inovația se bazează pe crearea de "nanogranule", pe care StoreDot le descrie ca molecule de peptide bio-organice. Nanogranule modifică modul în care se comportă o baterie pentru a permite rapid absorbția și păstrarea energiei electrice, precizează Reuters.

Actualul prototip este mult prea voluminos pentru un telefon mobil, dar compania estimează că va putea lansa pe piață până în 2016 o baterie subțire care să poată absorbi și furniza în numai 30 de secunde energia electrică necesară funcționării unui smartphone pentru o zi întreagă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ