REZERVELE VALUTARE ale BNR au crescut cu 189 de milioane de euro în august

| 01 sep, 15:37

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau, la finalul lunii august, la 29,341 miliarde de euro, în creştere cu 189 de milioane de euro de la 29,152 de miliarde de euro cât erau la 31 iulie 2015, reiese din datele publicate marţi de BNR.

În cursul lunii august, au intrat în conturile BNR 654 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

În acelaşi timp, din rezerva BNR au ieşit 465 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone şi, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,328 miliarde de euro.

Astfel, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur), la 31 august 2015, au fost de 32,669 miliarde de euro, faţă de 32,438 miliarde de euro la 31 iulie 2015.

'Plăţile scadente în luna septembrie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 349 de milioane de euro', mai reiese din datele BNR.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ