Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 1 miliard de euro în iulie

| 03 aug, 14:28

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) au scăzut cu aproape 1 miliard de euro în luna iulie, de la 30,11 miliarde euro în iunie la 29,15 miliarde euro, ca urmare a plăţilor în contul unei emisiuni de obligaţiuni a Ministerului Finanţelor Publice

În cursul lunii iulie au fost înregistrate intrări de 763 milioane euro, reprezentând în principal modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al BNR.

Ieşirile s-au ridicat la 1,72 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional pentru care Banca Naţională a României a plătit circa 243 milioane echivalent euro precum şi rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Finanţelor scadentă la 29 iulie 2015, în sumă de 925,7 milioane euro, capital şi dobândă.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale valoarea acesteia fiind de aproape 3,29 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) se situau la sfârşitul lunii iulie la 32,44 miliarde euro, faţă de 33,62 miliarde euro la finele lunii iunie.

Plăţile efectuate în perioada ianuarie - iulie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, au totalizat aproximativ 6,44 miliarde de euro iar cele scadente până la finele anului însumează circa 1,13 miliarde de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ