Rezultate finale BAC 2013: Rata de promovabilitate este de 55,4%

| 08 iul, 2013

Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de bacalaureat după centralizarea tuturor datelor este de 55,4%, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul educaţiei, Remus Pricopie. Rezultatele pe judeţe le puteţi vedea aici.

La filiera tehnologică promovabilitatea este de 33,9%, la filiera teoretică - 76,8%, iar la cea vocaţională - 66,4%.

Promovabilitatea a fost mai mare decât cea de la prima sesiune de anul trecut, în 2012 înregistrându-se per ansamblu 44,4%, dar şi la filiera tehnologică - 20,4% şi la cea vocaţională - 67,9%.

Ministrul educaţiei a precizat că au fost eliminaţi de la toate cele patru probe scrise 318 elevi, numărul acesta fiind comparabil cu cel din anii anteriori.

Promovabilitatea cea mai mare a fost înregistrată în Brăila - 74,2% şi Cluj - 71%, iar cea mai mică în Ilfov, cu 27,9% şi Teleorman 35,2%.

Cei mai mulţi candidaţi cu media 10 au fost înregistraţi în Iaşi - 12, şi Buzău - 10, iar cei mai puţini în Prahova, Suceava şi Botoşani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ