RMGC: Ce se va întâmpla dacă proiectul nu va fi aprobat în forma actuală

| 03 oct, 2013

Reprezentanţii companiei Roşia Montană Gold Corporation au anunţat, astăzi, că, dacă proiectul nu va fi aprobat în forma actuală, atunci boardul nu va mai fi de acord cu o creştere a participaţiilor statului român la proiect.

"Sunt o serie întreagă de raţionamente, inclusiv de iniţiative legislative care au ca obiect alterarea modului în care industria minieră lucrează, nu vreau să intru în detalii. Dacă, evident, se aprobă alt proiect decât ceea ce am propus noi la Ministerul Mediului, este o problemă şi o să mergem către boardul nostru să întrebăm cum putem rezolva această situaţie. Ideea boardului nostru a fost creşterea la 25% a participaţiilor statului la proiect...să o facem în condiţiile proiectului existent. Sunt puţine şanse să renunţăm.

Practic, discuţia de creştere a participaţiilor la 25% şi la 6% a redevenţei se făcea în condiţiile proiectului Roşia Montană aşa cum este el conturat acum. Dacă acest proiect este aprobat într-o formă mult diferită, probabil că boardul nostru nu îşi va mai menţine oferta de a merge la 25% şi la 6%", a spus Dragoş Tănase, director general al RMGC, în cadrul Comisiei speciale parlamentare care analizează exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Potrivit acestuia, dacă firma dă faliment pe perioada exploatării, statul român va avea bani în cont ca să facă investiţii de mediu la Roşia Montană pentru a nu mai exista niciun fel de problemă, scrie Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 oct, 2013
Florin
de ce nu
nu vad de ce nu s-ar aproba acest proiect. Poate doar daca nu ne dorim o economie mai stabila, niste bani la buget, investitii continuate si locuri de munca. Dar nu traim asa de bine incat sa ne permitem sa refuzam aceste beneficii!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ