Roșia Montană - majoritatea tăcută și minoritatea protestatară

| 10 sep, 2013

Un sondaj recent al Centrului de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI) relevă faptul că majoritatea românilor se declară pro investiții care să creeze locuri de muncă.

În ultimele zile am asistat la proteste împotriva proiectului Roșia Montană, sute de tineri au ieșit în stradă să-și manifeste dezacordul cu privire la tot ce presupune acest proiect. Dar, în definitiv, ei sunt reprezentanții majorității sau formează doar un grup de oameni care împărtășesc aceeași opinie?

Un sondaj recent al Centrului de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI) relevă faptul că majoritatea românilor se declară pro investiții care să creeze locuri de muncă, 51% dintre respondenți susțin astfel de proiecte indiferent de domeniul de activitate și indiferent ce schimbări ar presupune acestea la nivelul mediului. Prin urmare, tema economică primează în rândul românilor în detrimentul problemelor de mediu.

În ceea ce privește investițiile în minerit, 67% dintre participanții la sondaj s-au declarat în favoarea acestora, chiar dacă ele ar apărea proteste ecologice pe această temă. La acest nivel, cred că este sigur să afirmăm că protestarii care au ieșit în aceste zile să scandeze împotriva proiectului de la Roșia Montană nu reprezintă o majoritate în dezbaterea publică, iar cei pentru care primează beneficiile economice ce decurg din această investiție și se declară în favoarea proiectului reprezintă o majoritate, chiar dacă e o majoritate tăcută.

Sondajul a fost realizat la nivel national și aplicat pe eșantion reprezentativ de 1 000 de persoane, în perioada 6-7 septembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

21 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 sep, 2013
Gilea Bogdan
sa mori tu..baga-mi-as pl-n sondaju mati...
25 sep, 2013
Donkeypapuas
Care majoritate?
Aia care a votat cu 88% pentru demiterea lui Băsescu şi a fost tratată cu sictir de Ponta şi coabitacul lui?
Aia care a votat USL cu aproape 70% pentru că în programul de guvernarea se menţiona: oprirea proiectului RMGC; oprirea regionalizării; oprirea exploatării gazelor de şist; oprirea guvernării colonialiste a FMI; promovarea unei economii naţionale?
Păi dacă au uitat le readucem aminte! CU FORŢA!
TRĂIASCĂ ROMÂNIA! TRĂIASCĂ REGELE! MOARTE TRĂDĂTORILOR!
16 oct, 2013
ma uit la voi ca la gâze
@ Freaky Monkeypapullas
Tzarrranne, nu stii sa citesti? Esti chiar analfabet? "Majoritatea romanilor". Punct.
22 sep, 2013
aaron
Vina de a fi saraci ne revine in proportie de 99% noua insine.Obiceiul de a da vina pe altii pentru ceeeace face fiecare vine dintr-o educatie precara si in special din lipsa crasa de r e s p o n s a b i l i t a t e. Ne crestem copii cocolosindu-i in loc sa -i invatam ca vor avea propria lor viata si mai ales ca pentru a avea o viata bogata si frumoasa trebuie sa stie sa-si castige singuri painea si mai ales sa-si administreze timpul, banii,sanatatea.Daca vulturii ar trai precum oamenii puii lor nu ar mai zbura in inaltul cerului si ar fi muritori de foame de la prima generatie transfoprmandu-se poate in gaini,bune de jumului de adevaratii vulturi.Oameni buni treziti-va ,aveti deocamdata o singura viata si bucurati-va de ea traidu-o nu traindu-va ea pe voi.Asta inseamna sa va implicati ,sa va administrati singuri viata ,nu mai stati cu mana intisa la capul podului sa va dea cineva ceva de pomana.Atata timp cat veti fi comozi si asteptati altii sa va dea atunci nu va mirati ca acestia va vor da ceeace vor ei si mai ales cat vor ei.Viata este o lupta si au parte de ceeeace este mai bun in ea doar luptatorii.pomanagii se vor multumii doar cu firimiturile de la masa celor bogati.Va dau un exemplu de tara saraca si popor bogat Japonia.Pe un arhipelag stancos in bataia uraganelor japonezii au ridicat o civilizatie de invidiat.Pe un pamant binecuvantat de Dumnezeu romanii stau si isi plang de mila ,in loc sa-si ia soarta in maini si sa traiasca asa cum poate ar merita.Nu va mai lasati prostiti de cei care va conduc ,interesul lor este ca poporul sa fie supus si ascultator asta pentu ca ei sa nu dea socoteala pentru nemerniciile pe care le fac.Romani nu va fac bine revolutiile voi aveti nevoie de o mare r a s c o a l a,nemernicii care si-au batut joc de voi trebuie trasi in tepe .Pe bietul ceausescu ati reusi sa-l impuscati,cu voia voastra cu interesul altora,dar este un exemplu de ceeace patesc cei care isi bat joc de un popor.Credeti-ma ca cei care va conduc de 24 de ani
28 sep, 2013
alex
ai dreptate
Esti mai roman decat multi din romanii care ar trebui sa simta ce simti tu. Din pacate vocile celor care ar putea trezi poporul asta au fost astupate de nemernicii care-I vor raul.
Ai tot respectful meu!
11 sep, 2013
mesteru
Cit se plateste?
m-ar interesa sa scriu si eu asemenea articole, imi puteti spune cu cit se platesc?
11 sep, 2013
cantautor
am inteles ca se plateste OK(surse)...
puteti,sunt convins sa scrieti...
problema este ca sunt cam ipocriti,sunt platiti de PSD si ca sarcina de servici,sustin si PNL(Antonescu)...
adica pe romaneste(scuzati-mi expresia)":sunt cu fundu-n doua luntrii"...
11 sep, 2013
cantautor
decizie de guvern...
alba sau neagra...
majoritate de 70%...
impotenti politic...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ