Robert Negoiţă a pierdut funcţia de primar al Sectorului 3

| 31 aug, 16:04

Prefectul Capitalei a emis un ordin de încetare a mandatului pentru Robert Negoiţă la Primăria Sectorului 3 deoarece este candidat la alegerile locale pe listele altul partid decât cel care i-a adus fotoliul de primar cu 4 ani în urmă.

Ordinul poate fi atacat în termen de zece zile la instanţa de contencios administrativ.

Robert Negoiţă a afirmat că a fost informat printr-un email de această revocare.

"Consider acest demers pripit și lipsit de responsabilitate și intenționez să îl contest în instanță. Pentru 4 săptămâni, atât cât au mai rămas până la alegeri, s-a preferat o astfel de variantă grăbită și nechibzuită, pierzându-se din vedere complet interesul comunității, respectiv acela de nu avea un vid de conducere și coordonare la nivelul Primăriei Sectorului 3.

Pe voi, cetățenii Sectorului 3, simpatizanți sau nu ai mei ca Primar al S3, vreau să vă asigur de faptul că voi face tot ce ce ține de mine că echipa PS3 pe care am format-o să poată funcționa adecvat. Iar asta, mai ales în această perioadă, în care pregătim și începerea anului școlar, finalizarea unora dintre creșele și grădinițele noi, atât de necesare, dar avem și alte documente importante, inclusiv referitoare la buget, ce trebuie propuse si aprobate", a scris Robert Negoiţă pe Facebook.

PSD a trimis Prefecturii București încă din 17 iulie o solicitare pentru încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiță, după ce acesta a anunțat înființarea unui nou partid. PSD invoca prevederile legale referitoare la pierderea mandatului, în momentul părăsirii formațiunii din partea căreia a fost ales.

Teoretic, Negoiţă nu mai e primarul Sectorului 3 de pe 19 august, dar Prefectul Capitalei a emis ordinul prin care constată încetarea mandatului abia luni, pe 31 august.

”Candidați USR la Consiliul Local Sector 3 au făcut plângere săptămâna trecută la Instituția Prefectului și au cerut să constate că Robert Negoiță dar și alți consilieri locali candidează la alegerile de pe 27 septembrie pe listele altui partid decât cel pe listele căruia au fost aleși, iar astăzi prefectul a comunicat că a constatat încetarea mandatului. Noi am cerut încetarea mandatului încă de când a anunțat că va candida din partea altui partid, dar prefectul ne-a răspuns că nu este membru în noul partid, este membru PSD”, a explicat Ana Maria Ciceală, reprezentantul USR Sector 3 pentru Hotnews.ro.

Robert Negoiță a anunțat că pleacă din PSD încă de la începutul lunii iulie, dar nu și-a dat demisia, astfel că și-a pierdut mandatul doar în momentul în care și-a depus candidatura din partea altui partid. PSD a cerut încă de atunci prefectului de București să constate încetarea mandatului de primar, dar în lipsa unei demisii, a fost fără rezultat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ