Robert Negoiţă: Cetăţenii vor trăi mai bine în UE dacă descentralizarea şi subsidiaritatea vor deveni realitate

| 14 mar, 14:54

Preşedintele delegaţiei române la Comitetul Regiunilor (CoR), Robert Negoiţă, a declarat joi, la o conferinţă de presă susţinută în marja celui de-al VIII-lea Summit European al Regiunilor şi Oraşelor, că europenii vor trăi mai bine dacă descentralizarea şi subsidiaritatea "vor deveni realitate".

"Obiective foarte importante pe care le promovăm şi despre care se vorbeşte nu suficient de mult şi pentru care se face prea puţin sunt descentralizarea şi subsidiaritatea. Am ascultat puncte de vedere ale colegilor din alte ţări care fac parte din UE. Există o preocupare în toate ţările UE, aceea de a descentraliza, dar şi în ceea ce priveşte subsidiaritatea. Cetăţenii vor trăi mai bine în UE dacă aceste principii vor deveni realitate", a declarat preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România.

El şi-a exprimat speranţa că participanţii la summit vor face tot posibilul pentru a promova şi implementa pe mai departe cele două obiective.

"Administraţia locală are un impact major asupra a tot ce înseamnă viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. Rolul administraţiei locale trebuie să fie mai bine arătat, mai bine conştientizat, mai bine reglementat şi cred că trebuie să i se dea importanţa cuvenită. Cele mai multe din serviciile de care beneficiază cetăţenii sunt furnizate de către administraţia locală. Mă bucură faptul că CoR şi-a asumat obiective pe care le îmbrăţişăm cu toată credinţa şi cu toată tăria, cum ar fi de exemplu coeziunea. Nu poate exista o Europă unită fără un sistem complex de coeziune", a mai spus Negoiţă.

Al 8-lea Summit european al regiunilor şi oraşelor este organizat de Comitetul Regiunilor, în cooperare cu Preşedinţia română a Consiliului UE. Evenimentul reuneşte lideri europeni, naţionali, regionali şi locali de pe întregul continent, pentru a dezbate viitorul Europei şi modul în care cetăţenii se pot implica activ în proiectul construcţiei europene, prin intermediul autorităţilor locale şi regionale. AGERPRES

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ