Robert Turcescu DETONEAZĂ BOMBA! IMPLICAREA lui Mircea Geoană într-o afacere SUSPECTĂ de 16 milioane mărci

| 20 ian, 22:16

Jurnalistul Robert Turcescu publică pe blogul personal o investigație ce-l are în centrul atenției pe Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, și care explică adversitatea lui Mircea Geoană față de Victor Ponta.

Geoana il uraste pe Ponta inca din 2002.  In 1997, statul roman a contractat un imprumut de 600 de milioane de marci germane prin lansarea de obligatiuni in valuta. De operatiunea respectiva s-a ocupat Ministerul Finantelor condus la acea vreme de Mircea Ciumara. In fapt, Ciumara l-a imputernicit pe secretarul de stat Ionut Costea (cumnatul lui Mircea Geoana) sa se ocupe de aceasta operatiune. Costea a contractat imprumutul, dar, asa cum vom vedea din documentele prezentate mai jos, a facut-o in conditii cel putin dubioase: statul roman a platit un nejustificat comision de subscriere, o dobinda majorata si cheltuieli generale de tranzactie cu mult peste cele prevazute in oferta initiala a bancilor prin care s-a desfasurat operatiunea (Deutsche Bank Morgan Grenfell si Credit Suissse First Boston). Paguba in sarcina statului roman: aproape 16.000.000 de marci germane!

Citește și: Victor Ponta a dezvăluit motivul de la care a pornit conflictul cu Mircea Geoană


Aceasta suma calculata ca fiind platita nejustificat de statul roman in urma derularii respectivei emisiuni de obligatiuni apare intr-un raport intitulat “Nota preliminara” intocmit in anul 2002 de Corpul de Control al Primului Ministru. La acea vreme, prim-ministru era Adrian Nastase, iar sef al Corpului de Control era Victor Ponta. Controlul in sine a fost facut de directorul Cristian Carausu in perioada 8-15 martie 2002.

Cititi mai mult AICI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 ian, 22:51
liviuioan
LABE 1--PROSTIA PREFACATORIEI
Surprins--MIRCIULICA--ca si atunci cand a iesit din baia lui VANTU--este dovada ca a incalcat iarasi consemnul si daca lovitura vine de la preacuviosul TURCESCU--asta are doua posibile explicatii ; 1--a tradat---2--nu mai este folositor .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ