Victor Ponta a dezvăluit motivul de la care a pornit conflictul cu Mircea Geoană

| 18 ian, 15:14

Premierul Victor Ponta a afirmat că între el şi Mircea Geoană a apărut o stare conflictuală în momentul în care nu a dorit să îl numească pe acesta în funcţia de ministru de Externe, ci a optat pentru Bogdan Aurescu, deşi Geoană s-a oferit să-l sprijine din această postură.

"Conflictul cu domnul Geoană, din punctul meu de vedere, a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe. L-am desemnat pe domnul Aurescu când s-a eliberat funcţia", a spus Ponta, la postul B1 TV, citat de Mediafax.

Premierul a precizat că Geoană s-a oferit să-l sprijine din această calitate, dar că el l-a preferat" pe Bogdan Aurescu.

Citeşte şi: Ambasada SUA îl desfiinţează pe Geoană: MINTE! Geoană o drege

"Am o părere foarte bună despre Bogdan Aurescu, cred că trebuia şi putea să fie ministru de mai mult timp, şi cred că, în contextul 16 noiembrie (al doilea tur al alegerilor prezidenţiale - n.r.), nu doar votul din diaspora, vorbesc de contextul politic, a fost un mesaj foarte clar al commitment-ului nostru politic faţă de Parteneriatul cu Statele Unite, faţă de parteneriatele noastre strategice, dincolo de faptul că e o persoană pe care o cunosc demult şi a cărui capacitate profesională cred că n-a pus-o nimeni la îndoială", a spus Ponta.

Prim-ministrul a arătat că în orice context l-ar prefera pe Bogdan Aurescu pentru această funcţie şi a adăugat că această opţiune nu trebuie luată ca "ceva negativ" la adresa lui Mircea Geoană.

Bogdan Auresccu a fost propus de Ponta pentru postul de ministru de Externe la 24 noiembrie.

În 28 noiembrie, într-o declaraţie în care şi-a anunţat demisia din PSD, deputatul Sebastian Ghiță a afirmat că le-a spus colegilor de-acum un an că "Geoană a vrut să-l şantajeze pe Ponta, cerându-i funcţia de ministru de Externe".

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă şi-a dat demisia din PSD

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ