Ambasada SUA îl desfiinţează pe Geoană: MINTE! Geoană o drege

| 16 ian, 12:46

Declaraţiile lui Mircea Geoană după întrevederea cu Victoria Nuland, potrivit cărora SUA ar fi de acord cu debarcarea Guvernului Ponta, au fost taxate prompt de Ambasada SUA la Bucureşti. Acum, senatorul îşi nuanţează poziţia.

UPDATE. Mircea Geoană a reacţionat după comunicatul Ambasadei SUA. El şi-a explicat declaraţia, afirmând că nu există nicio contradicţie între cele spuse de el şi reacţia Ambasadei.

"Punctul de vedere al ambasadei SUA este în acord cu declarațiile mele de ieri. Eu i-am prezentat Victoriei Nuland o posibilă evoluție a scenei politice din România, pentru că este absolut firesc ca principalii noștri parteneri să fie informați de la sursă. Discuții cu privire la aceste schimbări pe scena politică românescă se află deja în spațiul public.

Lucrul acesta nu înseamnă că oficialii americani au exprimat o preferință pentru o anumită conducere politică în România. Aceasta este o alegere care privește exclusiv poporul român și Parlamentul național", a declarat Mircea Geoană, citat de RomâniaTV.net.

 

Ambasada SUA dezminte într-un comunicat ca Victoria Nuland ar fi vorbit chestiuni de politică internă cu Mircea Geoană. Ambasada a trimis un punct de vedere referitor la știrea că Victoria Nuland ar fi spus „ok” planului propus de Mircea Geoană pentru un nou guvern.

„Adjunctul secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, nu a făcut niciun fel de comentariu referitor la preferinţa pentru o anumită conducere politică în Romania. Aceasta este o chestiune care priveşte exclusiv poporul român”, a transmis Ambasada SUA.

Fostul lider social-democrat Mircea Geoană a declarat, după întrevederea pe care a avut-o cu Victoria Nuland în timpul vizitei acesteia la Bucureşti, că i-a spus oficialului american despre planurile sale de a sparge coaliția de guvernare și de a-l debarca pe premierul Victor Ponta şi că aceasta ar fi fost de acord, cu condiţia să nu se creeze o criză politică de durată.

“Eu am spus, la fel de direct, şi la fel de amical ca întotdeauna, i-am spus, din punctul meu de vedere, aceasta este estimarea mea, că eu sunt convins că un nou început trebuie făcut cu un nou guvern, cu o nouă majoritate, cu o majoritate largă, poate de tip german, cu un nou PSD, cu un nou PNL. Este ceea ce i-am spus, a zis ‘ok’, e problema voastră, este un stat democratic, cu o singură rugăminte, să nu aveţi o criză politică prelungită şi atunci, dacă va fi să fie, şi eu cred că va fi să fie, e o chestiune chirurgicală, o moţiune decenzură, o nouă majoritate, un adevărat program de guvernare”, a declaRAT Mircea Geoană pentru Digi24.

Citeşte şi: Geoană: I-am spus Victoriei Nuland că este nevoie de o coaliție de tip german între noul PSD și noul PNL

Şi pe pagina sa de Facebook Mircea Geoană a făcut referire la temele politice pe care le-a abordat în cadrul întâlnirii cu Victoria Nuland, fără să scrie însă despre prezumtivul acord al acesteia.

 

"I-am transmis astăzi Victoriei Nuland că România este cel mai important aliat al SUA în regiune. Interesul nostru comun este ca România să devină o forță economică, strategică și militară regională, perechea sudică a Poloniei în arcul strategic de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Pentru ca România să culeagă dividendele economice și de prosperitate pe măsura rolului său strategic exceptional, România trebuie să continue în mod energic lupta împotriva corupției și, în egală măsură, a cauzelor acesteia. Buna guvernare și transparența trebuie să devină regulă în administrarea țării. (...)

Totodată, am susținut faptul că România are nevoie de un nou început și de aceea, pe lângă un nou Președinte, este nevoie și de o nouă majoritate guvernamentală care să propună și să implementeze un Nou Proiect Național".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 ian, 03:48
Ana
Il face pinochio pe Primim ministru cind lui I se cuvine de drept aceasta denumire si anume* Prostanacul-Pinochio* L-a cunoscut bine presedintele Ion Iliescu cind I-a botezat prostanac si ca este imatur. Geoana vrea un NOU govern, un NOU PDL ,un NOU PNL dar ma intreb cit de NOU poate sa fie cu oameni vechi si cu metehne vechi. In primul rind acest prostanac este bolnav de functii si de putere,tremura sa fie sef, minte,inseala si linguseste pe oricine , este un tradator in adevaratul sens al cuvintului, un informator mincinos doar pentru a-si atinge scopul personal. Felicit din toata inima Ambasada SUA si pe d-na Victoria Nuland ca s-au delimitat de minciunile lui Geoana si ca l-au pus la colt.Sa-i fie rusine la acest tradator nu numai de PSD si de fostii lui colegi ci si de faptul ca a abuzat de increderea D-nei Nuland. Mai buna palma peste obrazul gros nici ca-i trebuia.A debutat foarte bine,tot asa sa-i mearga, sa vedem cine il va urma pe prostanac si pe incultul almanahe..poate mihaela dragostea lui, ca romanii il ironizeaza pe aceasta tema inca de vreo citiva ani. Trebuia dat afara din PSD mult mai repede.Ce mutra schimonosita are de rau si pervers ce este. Pe ce bani fac scoala in America copii lui Geoana, poate ne raspunde la curiozitati marital DNA.
21 ian, 23:58
Alex One
EHE-HE
Tradarile lui Geoana incep din 1997,daca nu chiar mai devreme, cand in calitate de ambasador in SUA a trimis o telegrama de felicitare gretos de fierbinte noului presedinte Constantinescu in care il facea albie de porci pe Iliescu, seful paridului din care facea parte si care il trimisese la post. Asa, si probabil in alte moduri,se zice ca ar fi avut ceva sprijin american, a reusit sa-si pastreze functia dar inexplicabil a fost ca nu a fost "ejaculat " din PSD. Acum acest specimen vrea sa formeze cu Vanghelie, probabil pe 30 februarie ! ,un partid nou crezand ca lumea a uitat cum s-a "relaxat" prostanacul la Vintu inaintea alegerilor prezidentiale din 2009 ? Aceasta caricatura vrea cica sa faca politica de "tip nou" ! Iti vine sa te crucesti cat de tampiti ne crede acest acrit in rele si tradari.
16 ian, 13:28
liviuioan
--- GHINION--
Exact ca in 2009---nu putea sa se relaxeze in piscina lui VANTU---dupa ce castiga alegerile--asa si acum---nu putea sa vina doamna NULAND---dupa ce-i reusea MAGARIA . Dar unde--MINTE nu e---NIMIC nu e . A aparut pe piata--seminte de pepene japonez--DABULENI---DRAGOSTEA TA !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ