VICTORIA NULAND avertizează: Corupția ține de securitatea națională

| 14 ian, 18:46

Asistentul secretarului de stat american, Victoria Nuland, a declarat, într-un interviu, că fenomenul corupţiei este o chestiune de securitate naţională.

Victoria Nuland la Bucureşti. Aflată în vizită la Bucureşti, Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, a precizat că există "progrese considerabile" în ceea ce priveşte unele aspecte ale statului de drept, precum renunţarea la legea amnistiei din "Marţea Neagră", sau referitor la consensul privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

Citeşte şi: Mircea Geoană, după întâlnirea cu Victoria Nuland: Opinia ei e crucială în politica SUA faţă de România

Emisarul preşedintelui american a remarcat "îmbunătăţirea culturii politice" de la Bucureşti, dar a spus că mai sunt multe lucruri de făcut, precum aprofundarea predictibilităţii, mai puţine ordonanţe de urgenţă sau un Cod fiscal funcţional. "Cred că este un impuls pozitiv, dar astăzi am vorbit despre aprofundarea predictibilităţii pentru ca mediul de business să ştie la ce să se aştepte, despre mai puţine ordonanţe de urgenţă, despre importanţa unui Cod fiscal care să funcţioneze, despre un mediu de afaceri sigur", spune oficialul american.

Pe de altă parte, Victoria Nuland a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta şi cu liderii politici despre noua abordare regională a SUA privind combaterea corupţiei, avertizând că acesta este o chestiune care ţine şi de securitatea naţională, nu doar de consolidarea democraţiei.

Citeşte şi: Alina Gorghiu, după întâlnirea cu Nuland: Am reiterat angajamentul ferm al PNL față de statul de drept

Asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland a subliniat că asistăm la "un nou început politic pentru România" şi este nevoie de "progrese reale pentru cetăţenii României pentru că e clar că asta au cerut oamenii când s-au prezentat la urne".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ