ROBOR la 3 luni crește la 3,18%. Vestea bună e că restul stagnează

| 17 oct, 14:27

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a crescut la 3,18%, de la 3,17% vineri, arată datele comunicate luni de Banca Națională a României.

La toate celelalte termene mai mari, indicii au rămas pe aceleași poziții ca la finalul săptămânii trecute. Astfel, Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a stagnat luni la 3,44%, în condiţiile în care vineri a fost singurul care a crescut de la 3,43% joi.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a stagnat luni la 3,51%, pentru a patra zi consecutiv.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a rămas la valoarea de 3,56%, pentru a treia zi consecutiv.

Scăderile indicilor ROBOR la termenele scurte, de până într-o lună, după ce în cursul săptămânii trecute crescuseră semnificativ în absența intervenției BNR, pare a indica că banca centrală a efectuat luni o nouă injecție de lichiditate pentru a tempera creșterea dobânzilor.

Tag-uri: banci, ROBOR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ