Român mort, în Germania, între zilierii trimiși la sparanghel

| 15 apr, 19:47

Publicația DER SPIEGEL titrează că un muncitor sezonier român, ajuns în ultimele zile, a murit, din cauza coronavirusului la Bad Krozingen în Baden-Württemberg, la sud-vest de Freiburg. Bărbatul de 57 de ani a fost găsit mort în camera sa pe 11 aprilie. La început, cauza morții a fost neclară. Un test pentru Covid-19 a fost pozitiv, iar ministerul de Interne din Stuttgart a confirmat cazul.

 

Potrivit informațiilor SPIEGEL, românul a ajutat la recoltarea sparanghelului la Krozingen. Înainte de a muri, el s-a plâns de tuse și că îi curgea nasul. După moartea sa, departamentul de sănătate al districtului Breisgau-Hochschwarzwald a luat măsuri, conform informațiilor SPIEGEL, pentru a preveni o nouă izbucnire a epidemiei printre muncitorii sezonieri.
A fost demarată o anchetă epidemiologică, iar persoanele de contact ale românului sunt examinate pentru posibile cazuri de infecție. Românul mort se află între sutele de muncitori sezonieri care se află în Baden-Württemberg. Cererea de lucrători sezonieri este mare în această regiune agricolă, mai ales că recolta de sparanghel este acum în plină desfășurare. Întreprinderile de fructe, legume și vinicultură caută urgent muncitori.
Ministerul Agriculturii din Baden-Württemberg se așteaptă ca în aprilie să fie necesari 4.900 de muncitori pentru recoltare, după cum a spus un purtător de cuvânt al ministerului. La începutul lunii, guvernul federal a decis să aducă 40.000 de lucrători sezonieri din Europa de Est, în ciuda faptului că din cauza pandemiei de coronavirus interzisese, inițial, acest lucru.
Potrivit Baden-Airpark GmbH, în jur de 3.000 de muncitori din România au ajuns pe aeroportul Karlsruhe / Baden-Baden între 9 și 14 aprilie. Conform informațiilor SPIEGEL, românul care se afla la Bad Krozingen era în Germania de mai mult timp. Se pare că a intrat în Germania pe 20 martie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ