România, Irlanda și Slovacia, țările cu cele mai scăzute rate anuale ale inflației din UE

| 17 mai, 19:47

Rata anuală a inflației a urcat în aprilie la 1,9% în zona euro și la 2% în Uniunea Europeană, de la 1,5% și, respectiv, 1,6% în martie, în timp ce România, Irlanda și Slovacia au înregistrat cele mai scăzute rate anuale ale inflației din UE, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Conform acestor estimări, inflația în zona euro se apropie de obiectivul țintă al Băncii Centrale Europene, care vrea să mențină creșterea prețurilor în apropiere de 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică.

Cele mai mari rate anuale ale inflației din UE au fost înregistrate luna trecută în Estonia (3,6%), Lituania (3,5%) și Letonia (3,3%), iar cele mai scăzute în România (0,6%), Irlanda (0,7%) și Slovacia (0,8%). Comparativ cu martie 2017, inflația anuală a scăzut în șase state, a crescut în 19 țări (inclusiv România) și a rămas stabilă în trei state.

În cazul zonei euro, în aprilie cel mai semnificativ impact asupra creșterii anuale a prețurilor l-au avut combustibilii pentru transport (0,39 puncte procentuale), combustibilii pentru încălzire (0,11 puncte procentuale) și pachetele de vacanță (0,12 puncte procentuale). De cealaltă parte, cel mai semnificativ impact asupra inflației a venit din partea sectorului telecomunicațiilor (minus 0,11 puncte procentuale) și articole de îmbrăcăminte (minus 0,08 puncte procentuale).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ