România a alocat pentru Educaţie 4,1% din PIB, fiind pe antepenultimul loc între statele UE

| 29 apr, 2013

România se află pe antepenultimul loc între statele UE din punctul de vedere al alocării pentru educaţie din Produsul Intern Brut (PIB) în 2011, cu un procent de 4,1, conform datelor Eurostat. Doar Slovacia (4% din PIB) şi Bulgaria (3,6%) au avut alocări mai scăzute pentru învăţământ ca nivel din PIB în 2011.

Datele Eurostat ne plasează pe antepenultimul loc între statele UE din punctul de vedere al alocării pentru educaţie din Produsul Intern Brut (PIB) în 2011, cu un procent de 4,1. Pe aceeaşi poziţie de situează şi Grecia. Podiumul de la sfârşitul clasamentului mai este compus din Slovacia (4% din PIB) şi Bulgaria (3,6%), care au avut alocări mai scăzute pentru învăţământ ca nivel din PIB în 2011.

Din procentul de 4,1 alocat educaţiei, România a repartizat 1,3% ciclurilor preşcolare şi primare, 1,6% pentru cel secundar, şi respectiv 0,9% celui terţiar sau învăţământului superior.

Bulgaria se află pe ultimul loc între statele UE privind alocarea din PIB pentru educaţie în 2011. Vecinii noştri au cheltuit doar 3,6% din PIB în 2011, din care 1,8% s-au alocat pentru învăţământul secundar.

În 2011, la nivelul UE-27 cheltuielile totale au reprezentat 49,1% din PIB, iar din acestea 5,3%, reprezentând 347 de miliarde de euro, au fost alocate educaţiei.

Ca proporţie din PIB, cele mai mari alocări pentru educaţie au fost cele din Islanda, 7,9% din PIB, Danemarca (7,8%) şi Cipru (7,2%).

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ