România a avut cea mai mare creştere a producţiei industriale din UE, în iunie

| 13 aug, 2013

Producţia industrială a crescut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,4% în Uniunea Europeană, în luna iunie 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare creştere din rândul statelor membre UE fiind înregistrată în România (9,6%), arată datele publicate de Eurostat.

De asemenea, în luna iunie, comparativ cu mai, România a înregistrat a doua mare creştere a producţiei industriale din UE (5,7%), fiind devansată doar de Irlanda (8,7%). Potrivit Eurostat, în luna iunie 2013 comparativ cu luna precedentă producţia industrială a crescut cu 0,7% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană. 

Creşterea producţiei industriale în luna iunie vine după ce în luna mai România a avut a doua mare scădere a producţiei industriale din UE (minus 9,1%).

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), producţia industrială din primul semestru al acestui an a crescut cu 6% comparativ cu perioada similară din 2012, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Creşterea a fost susţinută de industria prelucrătoare (+7,5%) şi de cea extractivă (+6,2%).

În luna iunie 2013, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,7%, respectiv cu 5,7%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 5,0% ca serie brută, respectiv cu 7,6% ca serie ajustată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ