România a câştigat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

| 06 aug, 2013

Elevii români au câştigat cinci medalii - două de aur, două de argint şi una de bronz - la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, acesta fiind cel mai bun rezultat al României în istoria participării la competiţie, informează Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost obţinute de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs, potrivit sursei citate.

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a, Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Miriţescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, ajunsă la ediţia a şaptea, s-a desfăşurat în oraşul Volos din Grecia, în perioada 27 iulie - 5 august.

La competiţie au participat peste 100 de concurenţi din 20 de ţări.

Ediţia de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de România, la Suceava.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ