România ar putea începe în această vară vaccinarea anti-COVID a copiilor între 12 și 15 ani

| 04 mai, 16:54

 

​​Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că există o perspectivă ''clară'', din această vară, de imunizare a copiilor de 12 - 15 ani cu ser de la compania Pfizer/BioNTech.

 

 

 

El a amintit că Pfizer/BioNTech a depus toată documentaţia necesară la Agenţia Europeană a Medicamentului în vederea obţinerii autorizării administrării vaccinului anti-COVID pentru grupa de vârstă 12-15 ani.
"Ne aşteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration - Agenţia Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare şi foarte probabil că, în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, aşa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12-15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor", a precizat şeful CNCAV.
Autoritatea americană pentru alimente și medicamente (FDA) se pregătește să autorizeze, la începutul săptămânii viitoare, pentru minorii cu vârste între 12 și 15 ani, vaccinul contra Covid-19 al Pfizer și BioNTech, scrie New York Times, citând oficiali federali ce cunosc planurile FDA.
Această aprobare este una foarte așteptată după ce producătorii vaccinului au spus în martie că studiile clinice au arătat că acesta este sigur, eficient și produce un răspuns imun solid la adolescenții de aceste vârste.

 

Tag-uri: copii, pfizer, vaccin
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ