România are cel mai mic preţ la benzină din UE

| 15 apr, 2013

În România, preţul mediu al unui litru de benzină, la 8 aprilie, este de 1,30 euro. Astfel, România distribuie combustibil la cel mai mic preţ din UE, depăşind inclusiv Bulgaria, unde preţul mediu este de 1,34 euro la litru.

Potrivit ultimelor date ale Oil Bulletin,  un serviciu de monitorizare al pieţei carburanţilor al Comisiei Europene, arată că  preţul benzinei cel mai mic din UE este în Luxemburg (1,24 euro/litru) şi Letonia (1,329 euro/litru), iar România se clasează pe locul trei (1,33 euro), potrivit Economica.net.

Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor din România, a anunţat vineri, 5 aprilie,  o ieftinire de 9 bani pe litru la benzină şi cu 5 bani pe litru la motorină.

Cotaţiile internaţionale ale ţiţeiului şi produselor petroliere sunt în scădere, ceea ce indică, cel puţin pe termen scurt, o continuare a trendului de scădere a preţurilor la pompă, potrivit undei analize a publicaţiei online specializată în energie, Energy Report.

Cei de la publicaţia menţionată spun că: „După ce la sfârşitul lunii februarie şi în începutul lunii martie, Brent-ul era cotat la 120 de dolari pe baril, în numai o lună el a ajuns la 104, 12 dolari pe baril. O evoluţie similară a avut şi ţiţeiul Ural, folosit de companiile româneşti în calcularea preţului carburanţilor, fapt ce în condiţii normale ar trebui să atragă după sine o perioadă de ieftiniri şi pe piaţa locală. Uralul se tranzacţionează în general cu un discount de 2 dolari faţă de preţul Brent-ului." Astfel că ieftinirile ar putea continua.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ