România, cea mai mare creştere a producţiei industriale din UE în februarie

| 15 apr, 2013

România s-a situat în februarie pe primul loc în Uniunea Europeană la creşterea producţiei industriale, comparativ cu perioada similară din 2012, în condiţiile în care indicatorul a scăzut cu 3,1% în zona euro şi cu 3,5% în Uniunea Europeană.

Potrivit Eurostat (Oficiul european de statistică), producţia industială  a crescut în şase state membre şi a scăzut în 16 ţări membre. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în România (6,5%), Bulgaria (5,1%) şi Slovenia (3,3) iar cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Finlanda (minus 7,5%), Spania (minus 6,5%), Grecia (minus 3,9%) şi Italia (minus 3,8%), informează Agerpres.

În ritm trimestrial, luna februarie 2013 comparativ cu luna ianuarie 2013, producţia industială a crescut cu 0,4% în zona euro şi în Uniunea Europeană.

Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Estonia şi Malta (ambele cu minus 3,9%), Lituania (minus 3,7%) şi Danemarca (minus 3%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ