România, cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE

| 16 mai, 2013

România a înregistrat în aprilie, pentru a patra lună consecutiv, cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE (4,4%), conform datelor publicate joi de Oficiul european de statistică (Eurostat).

În plus, România, a fost singurul stat membru în care rata anuală a inflaţiei a rămas la acelaşi nivel în luna aprilie comparativ cu luna martie.

În Uniunea Europeană, rata anuală a inflaţiei a scăzut în luna aprilie până la 1,4% de la 1,9% în luna martie, în timp ce în zona euro rata anuală a inflaţiei a scăzut până la 1,2% de la 1,4% în luna martie. Banca Centrală Europeană (BCE) vrea să menţină creşterea preţurilor imediat sub nivelul de două procente. 

Ţările cu cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei au fost România (4,4%), Estonia (3,4%), Marea Britanie şi Olanda (3,2%). La polul opus se situează Grecia (minus 0,6%), Letonia (minus 0,4%) şi Suedia (0,0%).

România se situează pe primele locuri în UE şi atunci când este vorba despre creşterea medie a preţurilor pe total în ultimele 12 luni, cu un avans de 4,1%, fiind devansată doar de Ungaria cu o creştere de 4,6%. 

Potrivit datelor prezentate de Institutul Naţional de Statistică (INS), preţurile de consum s-au majorat cu 0,11% în aprilie, iar rata anuală a inflaţiei (pe ultimele 12 luni) a crescut uşor la 5,29%, de la 5,25% la nivelul lunii martie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ