România, condamnată din nou la CEDO în legătură cu Dosarul Revoluţiei

| 12 apr, 12:01

România a fost condamnată din nou la CEDO. Ţara noastră trebuie să plătească 675.000 de euro despăgubiri după ce 45 de persoane au reclamat lipsa unei anchete în Dosarul Revoluţiei.

45 de reclamații au fost depuse de către cetățeni români  care au participat la Revoluție sau care sunt moștenitori ai acestora. Ei s-au plâns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului că nu a existat o anchetă serioasă în acest caz.

Astfel, fiecare dintre cele 45 de victime urmează să primească circa 15.000 de euro

Dosarul Revoluției, o nouă condamnare la CEDO: Statul român va plăti despăgubiri de 675.000 de euro.

Teodor Mărieș, președintele Asociației 21 Decembrie, a declarat pentru Știrile B1 TV că decizia CEDO este una normală, care îi "bucură pe urmașii eroilor martiri", dar se arată dezamăgit de faptul că o astfeld e decizie "vine din Europa și e păcat că nu avem o astfel de justiție și acasă".

"Pe niciunul dintre reclamanți nu îi interesează banii. Obiectivul nostru a fost menținerea dosarului în viață. Avem două termene la Curtea Suprema, pe 25 aprilie și 16 mai. Nimeni nu are curajul să redeschidă acest dosar", a spus Mărieș.

Acesta cataloghează Dosarul Revoluției ca fiind "rușinea justiției române".

Până în acest moment, statul român a fost condamnat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în Dosarul Revoluției, de aproximativ 300 de ori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ