România este în doliu: A murit REGELE MIHAI

| 05 dec, 13:59

Regele Mihai a murit, la varsta de 96 de ani, la resedinta sa din Elvetia, anunta televiziunea nationala, care citeaza un comunicat al Casei Regale. Regele Mihai I era ultimul monarh in viata care supravietuise celui de-al doilea razboi mondial.

Trupul neinsufletit va fi depus pentru doua zile la Castelul Peles din Sinaia si doua zile la Palatul Regal din Bucuresti, in Sala Tronului.

Regele Mihai va fi inmormantant la Curtea de Arges.

Iata mai jos comunicatul Secretariatului Regal:

"Majestatea sa Mihai I a incetat din viata azi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora Romaniei), la resedinta privata din Elvetia. 

La capataiul Regelui a stat, pana in ultima clipa, Alteta Sa Regala Principesa Maria. 

In aceasta seara, la ora 19, Custodele Coroanei romane va face o declaratie catre tara.

In cursul zilei de maine va fi facut public, in detaliu, programul funeraliilor.

Trupul neinsufletit al Regelui Mihai I va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala. Inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala.

La dorinta custodelui Coroanei romane, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta traditia inaintasilor Majestatii Sale Defuncte.

Incepand de maine, carti de condoleante vor fi deschise simultan la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispozitia publicului timp de 40 de zile. Condoleante pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/

Toti cei care doresc sa depuna flori, jerbe sau coroane sunt invitati sa o faca, incepand de maine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, in fata intrarii principale"
.

In 16 noiembrie, seful Casei Majestatii Sale, Andrew Popper, anunta ca starea sanatatii lui Mihai "este foarte precara". 

"In acest moment, medicii isi concentreaza eforturile pentru a-l mentine intr-o stare confortabila si fara dureri. Previziunile sunt imposibile in astfel de cazuri. Sunt momente mai bune, momente mai proaste, Din fericire, acum situatia s-a stabilizat. Majestatea Sa are si momente cand e constient, momente cand e mai putin constient. Este o evolutie normala in aceasta situatie", spunea Andrew Popper.

Regele Mihai s-a retras din viata publica la inceputul lunii martie a anului trecut, cand Casa Regala a anuntat ca a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica si a fost supus unei interventii chirurgicale la o clinica din Lausanne.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ