România îşi retrage treptat soldaţii din Afganistan. În 2014 vor rămâne 200 de militari

| 26 iul, 2013

Retragerea militarilor români din Afganistan va continua şi anul viitor, iar la sfârşitul lui 2014 România va mai avea, în această ţară, 200 de militari instructori, care vor ajuta la instruirea trupelor afgane, au anunţat vineri, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

'Să vă explic şi politic. Retragerea militarilor români din Afganistan, de exemplu, se face în parteneriat cu aliaţii noştri. Pe măsură ce se retrag şi ei, ne retragem şi noi. Există şi un calendar. Asta vorbesc ca şi decizie politică. În 2014 este prevăzută pentru militarii aliaţi, nu doar pentru cei români, o retragere treptată şi păstrarea în Afganistan doar a celor de instrucţie', a declarat Victor Ponta.

Şi ministrul Apărării Naţionale a accentuat că, la sfârşitul anului viitor, vor mai rămâne în Afganistan doar 200 de militari români pentru instrucţia trupelor locale.

'Pentru semestrul al doilea, am redus cu 200 faţă de semestrul întâi. Anul viitor, în semestrul întâi, efectivele vor fi mult mai mici şi spre sfârşitul anului vom ajunge la circa 200 de militari, dar militari care vizează numai instrucţia şi pregătirea (...) pentru trupele afgane care urmează să preia controlul asupra teritoriului naţional', a explicat ministrul Mircea Duşa.

El declarase recent, la Bistriţa, că, în prezent, ţara noastră are 1.600 de soldaţi, urmând ca spre sfârşitul anului să rămână 1.100.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, au participat vineri la ceremonia de avansare la gradul de sublocotenent şi absolvire a Promoţiei 'Aurel Vlaicu - 100', la Academia Forţelor Terestre 'Nicolae Bălcescu' de la Sibiu.

Victor Ponta va rămâne vineri la Sibiu şi pentru a participa la Raliul Sibiului, alături de pilotul Titi Aur, însă nu ca şi concurenţi, ci pentru a promova o campanie care militează pentru siguranţa la volan şi respectarea regulilor rutiere pentru evitarea accidentelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ