România, locul 67 în topul celor mai apreciate destinaţii de turism din lume

| 04 sep, 2014

România ocupă locul 67 în topul celor mai apreciate 84 de destinaţii de turism din lume, clasament al cărui lider este Costa Rica, conform studiului realizat la nivel mondial referitor la piaţa de profil The Global Tourism Monitor.

Clasamentul celor mai apreciate destinaţii turistice a fost realizat în funcţie de experienţa turiştilor şi de gradul în care aceştia ar recomanda ţara respectivă potenţialilor vizitatori. Costa Rica a obţinut cel mai ridicat scor la nivel mondial, 63, la polul opus situându-se Tunisia (-7). 

România, locul 67 în topul celor mai recomandate destinaţii turistice, a obţinut scorul de 26 chiar dacă numai 1% dintre străini au văzut, în ultimele 12 luni, oferte de vacanţă sau alte modalităţi de promovare pentru ţara noastră. În schimb, destinaţiile pe care românii le-au întâlnit cel mai des în ofertele operatorilor sunt Grecia (49%), Turcia (38%) sau Bulgaria (36%).

În Europa, liderul clasamentului este Austria (58 puncte), urmată de Italia (56), Croaţia (54), Norvegia (53), Grecia (52) şi Marea Britanie (52). Spania se află abia pe locul opt în acest clasament, după Irlanda, dar înaintea Cehiei şi Suediei.

Rezultatele studiului mai arată că nu întotdeauna cele mai recomandate destinaţii de vacanţă sunt şi cele mai promovate. Spre exemplu, doar 2% dintre participanţii la studiu au văzut reclame sau oferte de vacanţă pentru fruntaşa clasamentului, Costa Rica. 

Studiul a fost realizat de Mercury Research împreună cu Asociaţia Global Market Research în prima jumătate a anului 2014, pe un eşantion de 23.116 de respondenţi din 26 de ţări din Europa, America, Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu şi oferă informaţii despre 84 de destinaţii turistice. 

Continentul american oferă, de asemenea, şi ţara cu cea mai bună promovare turistică, SUA beneficiind de cea mai bună vizibilitate în rândul vizitatorilor. În ultimul an de la realizarea studiului, 13% dintre participanţii la studiu au văzut reclame sau oferte turistice pentru această destinaţie, promovată cel mai bine printre canadieni, brazilieni şi australieni.

În Europa, în fruntea clasamentului la promovare se află Franţa (11%), Turcia (11%), Grecia (10%), Italia (10%) şi Austria (7%). Atât Franţa cât şi Turcia beneficiază de o expunere ridicată în ofertele care se adresează românilor, România fiind în topul ţărilor în care aceste destinaţii au cea mai activă promovare. 

La nivel mondial, Franţa are cea mai mare notoritate că destinaţie de vacanţă printre brazilieni, români şi canadieni, iar Turcia apare cel mai des în ofertele furnizorilor din România, Germania şi Rusia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ