România ocupă locul II în UE la creşterea preţurilor producţiei industriale în mai

| 02 iul, 2013

România s-a situat în mai pe locul doi în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor producţiei industriale, comparativ cu perioada similară din 2012, în condiţiile în care indicatorul a scăzut cu 0,1% în zona euro (EA17) şi a rămas stabil în Uniunea Europeană (EU27), arată datele publicate marţi de Oficiul european de statistică (Eurostat), citate de Economica.net.

Cele mai importante creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în Estonia (6,7%), România (4,9%), Letonia (2,1%), Danemarca (1,7%) şi Marea Britanie (1,5%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Polonia (minus 2,1%), Cipru (minus 2%), Ungaria şi Suedia (ambele cu minus 1,5%), Olanda şi Austria (ambele cu minus 1,2%).

Preţurile producţiei industriale au scăzut în mai, comparativ cu luna precedentă, cu 0,3% în Uniunea Europeană (UE27) şi în zona euro (EA17).

În aprilie, preţurile producţiei industriale au înregistrat un declin de 0,6% în zona euro şi de 0,8% în UE.

Singurele creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în Spania (1,3%), Grecia, Lituania şi Polonia (toate cu 0,1%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Estonia (minus 3,6%), Franţa (minus 1,2%, Danemarca şi Cipru (ambele cu minus 0,8%). În România, preţurile producţiei industriale au scăzut în mai cu 0,1%, după un declin de 0,4% luna precedentă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ