România participă la proiectul 'Fish Forward', alături de 10 state europene

| 18 dec, 09:56

România este implicată, alături de alte 10 state europene, în proiectul european 'Fish Forward', prin care se urmăreşte promovarea consumului de peşte şi fructe de mare provenite din surse responsabile, se arată pe site-ul World Wide Fund of Nature /WWF/ România, organizaţie co-participantă la această iniţiativă, potrivit Agerpres.

Proiectul, în valoare totală de 5,8 milioane de euro, din care 158.616 euro au fost alocate României, a fost demarat cu ocazia Anului European pentru Dezvoltare (European Year for Development/EYD 2015), iar entitatea responsabilă de management şi coordonare este WWF-Austria. Din suma totală, 85% provine de la Uniunea Europeană /UE/, prin programul DEAR (Development, Education and Awareness Raising), restul de 15% fiind suportat de WWF. 

Potrivit sursei citate, consumatorii din mai multe ţări din Europa vor fi încurajaţi, prin intermediul noii iniţiative, să privească dincolo de graniţele geografice şi să înţeleagă impactul social şi de mediu pe care îl au prin alegerile pe care le fac atunci când cumpără produse din peşte şi fructe de mare. 

"Fish Forward' va fi implementat în 11 ţări din Europa, în perioada ianuarie 2015 - decembrie 2017: Austria, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, România, Slovenia şi Spania. 

Pilonii proiectului vizează: îmbunătăţirea gradului de înţelegere, în rândul consumatorilor, a necesităţii de a cumpăra produse durabile, prezentarea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor pescăreşti din ţările în curs de dezvoltare, în cadrul mai multor studii de caz, motivarea şi consilierea sectorului comerţului în direcţia introducerii produselor din surse durabile şi responsabile în gama de produse marine, promovarea legilor şi ghidurilor care susţin producţia legală, durabilă şi responsabilă de produse marine, respectiv întocmirea de studii ştiinţifice. 

Conform datelor oficiale, Uniunea Europeană /UE/ este cel mai mare importator de peşte şi fructe de mare din lume, asigurând 23% din producţia de peşte din surse proprii. Jumătate din această cantitate provine din ţările în curs de dezvoltare. 

La nivel mondial, în prezent, fiecare persoană consumă, în medie, 19,2 kg de peşte/an, aproape de două ori mai mult decât în urmă cu 50 de ani. De asemenea, aproximativ 38,5 milioane de tone de peşte sunt capturate accidental în fiecare an ca urmare a practicilor de pescuit preferate la ora actuală, în timp ce aproape 30% din stocurile de peşte pescuite în scop comercial sunt supra-exploatate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ