România, pe ultimele locuri în UE la cheltuieile turiştilor în vârstă

| 26 sep, 12:48

În anul 2014, turiştii cu vârsta de peste 65 de ani din Uniunea Europeană au fost responsabili pentru 20% din activitatea turistică, existând însă diferenţe semnificative între Franţa şi Cipru, unde seniorii au fost responsabili pentru 25% din numărul de înnoptări, şi Malta (9%), Bulgaria, Letonia şi Slovenia (toate cu 10%), Estonia (11%) şi România (13%), arată datele publicate luni de Oficiul european de statistică (Eurostat).

În majoritatea statelor membre UE, turiştii cu vârsta de peste 65 de ani au preferat destinaţiile interne, cele mai mari ponderi fiind înregistrate în Spania (94%) şi Grecia (92%), urmate de Cehia şi România (ambele cu 89%). În contrast, majoritatea turiştilor în vârstă din Luxemburg (99%), Belgia (91%) şi Malta (82%) au mers peste hotare în 2014. 

În rândul statelor membre, turiştii în vârstă care au cheltuit, în medie, cel mai mult pe zi au fost cei din Luxemburg (120,8 euro) şi Austria (106,9 euro). La polul opus, cele mai mici cheltuieli pe persoană pe zi au fost înregistrate în cazul turiştilor în vârstă din Cehia (13,7 euro) şi România (13,8 euro). 

În total, turiştii cu vârsta de peste 65 de ani din UE au petrecut în 2014 un număr de peste 1,2 miliarde nopţi în unităţile de cazare din întreaga lume, fiecare turist cheltuind în medie 52,6 euro pe zi, cu 12,7 euro mai puţin decât media generală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ