România, rată scăzută de colectare selectivă a deşeurilor

| 30 mai, 2013

România continuă să aibă o rată scăzută de colectare selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, în prezent cota fiind mai mică de un kilogram/cap de locuitor, mult sub ţinta europeană de 4 kg/cap de locuitor, a spus ministrul Mediului, Rovana Plumb.

"Ţinta de colectare pe cap de locuitor a deşeurilor de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE) este de 4 kg, iar în ceea ce priveşte situaţia actuală suntem la sub 1 kg/cap de locuitor. Avem nevoie să ne implicăm cu toţii şi astfel de iniţiative trebuie bineînţeles să fie sprijinite de către toţi cetăţenii. Avem un parteneriat cu administraţiile locale. Începem din Bucureşti, cu suportul Primăriei Capitalei, care va identifica locaţiile în cartiere, astfel încât aceste puncte mobile să fie mai aproape de cetăţeni", a afirmat ministrul Mediului.

Ministerul Mediului, alături de Asociaţia Environ, au organizat, astăzi, evenimentul de lansare a proiectului "EcoBanca - Banca ta de reciclare", prima platformă mobilă de colectare selectivă a DEEE şi a bateriilor.

Acţiunile de colectare vor fi posibile prin intermediul unor puncte mobile dotate cu cea mai avansată tehnică de identificare şi urmărire a deşeurilor reciclabile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ