ROMÂNIA TV, scrisoare către CNA. Jurnaliştii cer EXPLICAŢII după ce un membru CNA a jignit televiziunile de ştiri

| 25 iun, 19:59

România TV cere explicaţii de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, după ce un membru CNA a atacat libertatea de expresie şi a jignit televiziunile de ştiri din România. Valentin Jucan, membru al CNA, a trimis o scrisoare prin care acuză televiziunile de ştiri şi susţine că şantajează, manipulează şi atacă siguranţa naţională.

Pentru că domnul Jucan nu a nominalizat nicio televiziune, jurnaliştii România TV solicită lista posturilor la care membrul CNA s-a referit şi vor să ştie dacă punctul de vedere al lui Alexandru Jucan este şi al Consiliului Naţional al Audiovizualului.

În urma acuzaţiilor extrem de grave lansate de un membru CNA la adresa televiziunilor de ştiri din ţara noastră, jurnaliştii România Tv au trimis o scrisoare Consiliului Naţional al Audiovizualului.

"Ţinând cont de gravitatea afirmaţiilor făcute de domnul Valentin-Alexandru Jucan, de la ceea ce considerăm a fi calomnii până la atacuri directe la însăşi libertatea de expresie şi la democraţie, indiferent la ce post de televiziune se referă, vă solicităm, în numele jurnaliştilor recunoscuţi prin meseria onestă pe care o practică şi scoşi în afara societăţii de către un demnitar al statului român, clarificarea următoarelor aspecte:
-acest comunicat de presă reprezintă punctul de vedere al tuturor membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului?
-în spiritul transparenţei pe care o promovaţi, vă solicităm lista televiziunilor care promovează ştiri şi dezbateri false în această perioadă, aşa cum afirmă domnul Valentin-Alexandru Jucan"
, scriu jurnaliştii România TV.

Alexandru Jucan, membru al CNA, a trimis o scrisoare în care acuză televiziunile de ştiri, exceptând două pe care nu le nomializează, că şantajează, manipulează, promovează ştiri şi dezbateri false, trucate pentru a le asigura protecţie patronilor politici sau a finanţatorilor, toţi aflaţi în dificultate din punct de vedere al justiţiei.

"Interesul public a fost înlocuit cu interesul personal sau de grup al unor indivizi aflaţi vremelnic la conducerea statului. Aceste televiziuni practică o formă indirectă de atac la adresa siguranţei naţinale", acuză membrul CNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ