România va primi 8,5 milioane de euro de la Comisia pentru bugete a Parlamentului European pentru inundațiile din 2014

| 23 iun, 20:24

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat marți raportul europarlamentarului român Siegfried Mureșan care prevede alocarea unui ajutor de 8,5 milioane de euro României pentru a compensa pagubele provocate de inundațiile din 2014.

Cererea de mobilizare a Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene privește inundațiile din lunile aprilie — mai 2014, care au afectat 30 din cele 42 de județe ale țării, respectiv, cele din iulie — august 2014, care au lovit regiunea Sud-Vest Oltenia, potrivitAgerpres.

În urma acestora, în sud-vestul țării au fost avariate 2.300 de case, 20 de școli și 11 biserici, iar mai multe diguri și baraje au fost distruse. În total, peste 126.000 de români au fost afectați de viiturile din 2014. 

Votul final asupra raportului deputatului european Siegfried Mureșan va fi acordat de plenul Parlamentului European în sesiunea din 6 — 9 iulie.

 

Citeşte şi: Veşti proste de la meteorologi: Revin ploile şi frigul

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ