România va trimite pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

| 06 aug, 19:57

Premierul Florin Cîţu a anunţat că România va acorda Greciei ajutor terestru pentru stingerea incendiilor cu care se confruntă această ţară, în acest sens urmând să fie trimise echipe de pompieri.

 

„Autorităţile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, atât pentru aero, cât şi terestru. A fost acceptat din partea României ajutor terestru, este o premieră acest lucru, pentru prima oară trimitem acolo pompieri pentru a ajuta”, a declarat Florin Cîţu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

„Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel, acest modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale ( 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă)”, se arată într-un comunicat de presă.
De asemenea, Comisia Europeană a anunţat miercuri că va trimite avioane, elicoptere şi pompieri către Italia, Grecia, Albania şi Macedonia de Nord pentru a sprijini aceste ţări în lupta împotriva incendiilor. Ajutorul este mobilizat prin mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene, iar Comisia suportă cel puţin 75% din costurile legate de transport.
În Grecia, lovită de mai bine de o săptămână de cea mai severă caniculă din ultimele trei decenii, pompierii luptau joi cu mai multe focare, printre care un incendiu de proporţii la nord de Atena. Incendiul masiv a ars toată noaptea și a distrus sau avariat grav zeci de clădiri, inclusiv locuințe. Din cauza focului, mii de persoane au fugit din casele lor, iar pompierii s-au luptat cu greu să aducă flăcările sub control.
De asemenea, sute de turiști și localnici au fost evacuați miercuri de pe insula Evia cuprinsă de incendii puternice.
Europa trece prin fenomene meteorologice extreme în această vară, de la inundații puternice în nord la valuri de căldură severe și incendii în părți din Mediterană

 

Tag-uri: Grecia, incendii, romania
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ