România vrea să vândă obligaţiuni de circa 50 miliarde de lei în 2016 şi să atragă 3 miliarde euro de pe pieţele externe

| 31 dec, 16:28

Ministerul Finanţelor Publice din România (MFP) estimează pentru acest an atragerea de finanţare de trei miliarde euro de pe pieţele internaţionale, prin programul-cadru de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu, "Medium Term Notes" (MTN), şi de 48-50 de miliarde de lei de pe piaţa internă, prin obligaţiuni şi certificate de trezorerie locale, transmite Reuters.

Obiectivul României privind finanţarea externă se ridică la 4,5 miliarde de euro şi, pe lângă eurobonduri, va fi accesată finanţare disponibilă de la instituţiile financiare internaţionale în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro. În primul trimestru din 2016 ar urma să fie emise obligaţiuni locale în valoare de 14-16 miliarde de lei, a anunţat joi MFP. 

Anul acesta, România a obţinut două miliarde de dolari din vânzarea de eurobonduri pe 10 şi 20 de ani şi 36,4 miliarde de lei din obligaţiuni interne. 

România beneficiază de un rating 'Baa3' din partea Moody's şi de un calificativ 'BBB minus' de la Standard & Poor's şi Fitch.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ