Românii accesează rețelele de socializare peste media europeană

| 17 aug, 12:16

Aproape trei sferturi (74%) dintre utilizatorii români de internet, cu vârste între 16 și 74 de ani, interacționează prin intermediul rețelelor de socializare, fapt care plasează România pe locul 9 în Uniunea Europeană (UE) pe acest segment, relevă o cercetare de specialitate, dată publicității miercuri.

Procentul celor care accesează rețelele de socializare depășește media europeană, care se situează la 63%.

Potrivit cercetării Perceptum, alte activități preferate ale românilor în mediul online sunt convorbirile prin intermediul aplicațiilor de tipul Whatsapp Voice Call și video-chat-ul.

La polul opus, cel mai puțin utilizate, se află serviciile bancare și documentarea online.

La nivel general, sondajul de specialitate arată că doar opt din 100 de români folosesc aplicația de Internet Banking, la o medie europeană de aproape 60%. De asemenea, la fel de puțin folosite sunt serviciile de sharing și poștă electronică (e-mail), documentarea online (alte informații decât știrile de presă) sau rezervările turistice.

Conform realizatorilor cercetării, aproape jumătate dintre utilizatorii români de internet ascultă muzică online, similar celorlalți europeni, în timp ce șase din zece români citesc știri online. În plus, în România, mai puțin de o companie din zece (8%) este înalt digitalizată.

'Mai exact, se consideră că o afacere este înalt digitalizată atunci când aceasta îndeplinește câteva criterii clare: cel puțin jumătate dintre angajați au acses la Internet, deține experți IT, are acces la Internet de mare viteză, alocă dispozitive mobile cu acces la Internet pentru cel puțin 20% dintre angajați, are un website, are un website cu funcții mai elaborate (chatbox sau vânzări online), are pagini de social media, investește în publicitatea pe Internet și achiziționează servicii avansate de cloud', se notează în concluziile celor de la Perceptum.

În acest context, 65% dintre companiile românești sunt slab digitalizate, însemnând, de regulă, un website extrem de simplu și câteva computere. De asemenea, doar 43% dintre firmele autohtone își dotează angajații cu dispozitive portabile cu acces la internet (laptop, netbook sau tabletă, smartphone sau smartwatch), reiese din sondajul citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ