Românii alocă 1.000 -1.500 lei/persoană pentru vacanţa de sărbători în ţară şi 1.800 euro/persoană, în destinaţii exotice

| 14 noi, 12:37

Bugetul alocat de români pentru vacanţele de sărbători în ţară se situează la aproximativ 1.000 lei/persoană, de Crăciun, şi la 1.500 lei/persoană pentru Revelion, dar ajunge până la o medie de 1.800 euro pentru destinaţiile exotice, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

"Bugetul alocat variază de la 1.500 lei în Bulgaria (la munte sau la mare) şi ajunge până la o medie de 1.800 euro pentru destinaţiile exotice. Tot mai mulţi români aleg să meargă la plajă în perioada sărbătorilor de iarnă, destinaţiile cele mai cerute fiind Republica Dominicană, Mauritius, Zanzibar, Maldive şi Thailanda. Aceste destinaţii au devenit tot mai accesibile în ultimii ani. Cu toate acestea, cea mai solicitată destinaţie de Crăciun şi Revelion rămâne, şi în acest an, România, iar zonele cele mai căutate sunt Bran, Moeciu, Râşnov, Poiana Braşov, Predeal şi Sinaia", a precizat pentru AGERPRES, Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines. 

Conform acestuia, sunt "la modă" şi regiunile Bucovina şi Maramureş, precum şi oraşele Sibiu, Braşov, Oradea şi împrejurimile lor, dar şi staţiunea Mamaia. O vacanţă de revelion în Delta Dunării, la Resort Green Village, are un preţ care începe de la 350 euro/persoană. Înainte de sărbători, mulţi turişti aleg să viziteze pieţele de Crăciun, pentru un minisejur la Viena, un pachet de servicii turistice porneşte de la de 295 euro/persoană, pentru 3 nopţi cazare în camera dublă. 

"Viena, Praga, Munchen, dar şi oraşe mai puţin cunoscute pentru Pieţele lor de Crăciun precum Basel sunt în topul preferinţelor externe ale românilor pentru Crăciun şi Revelion. Remarcăm o creştere semnificativă, de 20%, a cererii pentru vacanţa de Crăciun şi Revelion în destinaţiile calde, exotice", spune Cosmin Marinof. 

Anul 2016 a fost marcat de atentate teroriste în mai multe zone ale lumii, iar directorul TUI TravelCenter subliniază că după "11 septembrie" nicio destinaţie cunoscută din lume nu mai este 100% sigură, "aşa cum, trebuie să recunoaştem, nu este în totalitate sigură nicio plimbare în oraş'. 

"Normal că vom evita zonele de conflict armat. Dar nimic şi nimeni nu ne poate lua bucuria de a călători, dacă aceasta ne dorim. De altfel, din analizele noastre şi din cifrele pe care le înregistrăm, reiese că românii nu renunţă la vacanţe şi călătorii. Recomandarea noastră este să se evite, în următoarele trei luni, destinaţii şi obiective turistice din Tunisia şi Egipt", a menţionat Cosmin Marinof. 

Evenimentele neplăcute care au marcat prima parte a anului 2016 au avut efecte nefaste şi asupra turismului, însă, nevoia de relaxare şi pofta de călătorii au învins temerile românilor spun şi reprezentanţii turoperatorului Christian Tour. 

"Observăm că încă din a doua parte a anului 2016, apetitul românilor de a călători spre ţări precum Franţa sau Belgia a revenit la limitele anterioare evenimentelor neplăcute. Pentru vacanţa de Crăciun şi Revelion, foarte mulţi turişti români au ales să îşi rezerve vacanţe în Dubai, dar şi în Turcia sau în alte oraşe europene", a precizat pentru AGERPRES Marius Pandel, CEO Christian Tour. 

Acesta a subliniat că de Crăciun cei mai mulţi români aleg să petreacă alături de familie, în ţară, cererea pentru programele pe România fiind cu 30-35% mai mare decât pentru alte destinaţii. Pachetele turistice pentru Maramureş, Bucovina, Apuseni, Valea Prahovei sau Braşov sunt cele mai solicitate în această perioadă. 

Cei care îşi doresc un Crăciun în străinătate au la dispoziţie pachete pentru destinaţiile Praga, Viena şi Israel. În medie, un turist cheltuieşte 300 euro de persoană pentru o excursie cu autocarul la Viena sau Praga şi circa 600 de euro pentru un sejur de 7 nopţi în Israel.   

Potrivit lui Marius Pandel, în ultimii ani, seniorii sunt printre cei mai activi turişti în această perioadă, motiv pentru care au fost create programe speciale pentru ei. În linii mari însă, preferinţele românilor în materie de vacanţe de iarnă sunt similare celor din ultimii ani. 

Extremul Orient, cu Thailanda (Krabi, Phuket, Khao Lak şi Bangkok), Malayezia (Langkawi şi Kuala Lumpur) şi Indonezia (Bali), Caraibe, cu Republica Dominicană (Punta Cana), Mexic (Cancun şi Riviera Maya), Cuba (Varadero şi Havana), Oceanul Indian cu Maldive şi Mauritius, iar mai nou, Zanzibar sunt destinaţiile favorite ale românilor care vor să îşi petreacă sărbătorile de iarnă la plajă, conform reprezentanţilor agenţiei Alltur. 

Potrivit acestora, pentru Crăciun şi Revelion, pachetele trebuie cumpărate până la sfârşitul lunii noiembrie, altfel turiştii riscă să nu mai găsească locuri, decât la tarife foarte mari. Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă rezervările încep să se facă încă din vară (iulie-august), pentru că sunt cele mai mari reduceri, atât la avion, cât şi la cazare, dar cele mai multe rezervări se înregistrează în octombrie şi noiembrie, când turiştii sunt ştiu deja unde vor să-şi petreacă sărbătorile de iarnă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ