Românii ar putea avea încă o zi liberă

| 30 sep, 2013

Patriarhia Română a solicitat Parlamentului ca sărbătoarea Înălțării Domnului să fie declarată zi nelucrătoare; parlamentarii vor analiza această propunere în grupurile parlamentare.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis luni ca solicitarea Patriarhiei Române privind declararea ca zi nelucrătoare a zilei Înălțării Domnului să fie trimisă la grupurile parlamentare spre analiză, potrivit Agerpres.

"Scrisoarea de la Patriarhie a fost trimisă grupurilor parlamentare—solicită ca Ziua Eroilor—Ziua Înălțării Domnului, să fie declarată zi nelucrătoare", a spus secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, la finalul ședinței Biroului Permanent,

Înălțarea Domnului este sărbătorită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a VI-a, după Paști.

Cea mai recentă iniţiativă de a creşte numărul zilelor libere a venit din partea unui senator PPDD care a pregătit un proiect legislativ prin care cerea ca ziua de 15 septembrie să fie zi liberă pentru toţi românii care sunt părinţi.

Parlamentarul vroia ca părinţii să-şi poată însoţi copiii la festivităţile organizate cu ocazia primei zile de şcoală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ