Românii consideră că în acest an le ajung banii pentru Paşte

| 02 mai, 2013

Un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie arătă că perspectiva financiară privind cheltuielile pentru Sărbătorile Pascale este, pentru prima dată în ultimii patru ani, una optimistă, în rândul românilor.

Potrivit cercetării, procentul celor care spun că banii pe care îi au pentru Sărbătorile de Paşti le vor ajunge pentru tot ceea ce este necesar este cel mai mare din ultimii patru ani, respectiv 38% în 2013, faţă de 22% în anul 2011. În acelaşi timp, numărul celor care cred că bugetul pentru aceste sărbători le este afectat de criza economică este mai mic decât în anii precedenţi, informează Agerpress.

Dacă în 2011, 72% dintre repondenţi apreciau că bugetul le este afectat în mare şi foarte mare măsură de criză, iar anul trecut 65% dintre intervievaţi spuneau acelaşi lucru, în 2013 cuantumul a coborât la 58 de puncte procentuale, relevă studiul.

Pe un fond de nemulţumire mai puţin acutizat faţă de perioada anterioară Sărbătorilor Pascale din anii precedenţi, 69% dintre repondenţi cred că ţara merge într-o direcţie greşită, faţă de 76% în 2012, 80% în 2011 sau 77% în 2010. Cele mai importante percepţii ale românilor cu privire la această sărbătoare nu s-au modificat în ultimii patru ani, arată IRES.

Între altele, studiul arată că un sfert dintre români au concediu de Paşti în acest an şi doar 6% spun că vor pleca într-o excursie cu această ocazie, 73% vor sta acasă, iar 16% deşi vor rămâne acasă, vor merge şi în vizite

Studiul IRES a fost realizat pe un eşantion de 1.500 de persoane de 18 ani şi peste, în perioada 24-25 aprilie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ