Românii pot alege să fie înmormântaţi FĂRĂ PREOT. Noua Lege funerară aduce SCHIMBĂRI halucinante

| 04 aug, 2014

Înmormântarea la români. Românii vor putea alege cum va fi ceremonia lor de înmormântare, respectiv dacă vor ca un preot să le stea la căpătâi sau nu. O prevedere din noua Lege funerară le permite oamenilor să aleagă încă din timpul vieţii dacă vor o ceremonie religioasă sau una laică.

Înmormântarea la români. Ei vor putea opta şi pentru incinerare, deşi doar la Bucureşti şi Oradea funcţionează crematorii.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române sunt rezervați atunci când vine vorba de acest subiect. 

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov,  a declarat pentru citynews.ro că toţi aceia care nu doresc să fie înmormântați cu preot sunt liberi să aleagă.  "Totul depinde de semnificația pe care o are moartea pentru fiecare", spune Ivanov.

O altă prevedere din lege este ca mormintele neîngrijite de mai bine de doi ani să poată fi confiscate de administratori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ