Românii vor avea prima lor paradă militară adevărată de 1 Decembrie

| 15 noi, 2013

Premierul s-a ținut de cuvânt și a oferit suplimentarea de fonduri necesară organizării unei adevărate parade militare de Ziua Națională.

Este încă proaspăt în amintirea românilor sentimentul de revoltă pe care l-au determinat guvernanții liberal-democrați care nu alocaseră niciun leu în buget pentru parada militară obișnuită, care s-a desfășurat cu regularitate de ceasornic de mai bine de două decenii de Ziua Națională a României. În octombrie 2012, premierul Victor Ponta declara că au fost necesare eforturi mari pentru a asigura chiar și o paradă militară austeră: "Am avut o discuție cu domnul ministru al Apărării, că nu avea niciun leu prevăzut în buget. Probabil că cei care au făcut bugetul anul trecut în decembrie nu știau că mai vine și Ziua Națională. (...) Pot să vă asigur că am discutat cu domnul ministru Dobrițoiu și din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului vom afecta acele sume necesare pentru a avea totuși defilarea, parada de 1 Decembrie, însă, într-adevăr, va fi o paradă de austeritate. Adică avioane, elicoptere și alte lucruri costisitoare - anul viitor, nu anul acesta". Pentru toți românii care și-au simțit anul trecut lezate sentimentele patriotice – chiar așa, domnule Boc, cum să uiți de Ziua Națională?! - anul acesta vor fi prevăzute avioane, elicoptere și altă tehnică de luptă pentru parada de ziua naţională. Ministrul Mircea Duşa declara în acest sens că de 1 decembrie românii vor avea cea mai mare paradă militară de după Revoluţie. Sumele necesare pentru aceasta au fost solicitate de Şeful Apărării și au fost alocate printr-o HG care a prevăzut în acest sens o suplimentare de 4,8 milioane de lei.

Acest eveniment are o miză nu numai patriotică ci și diplomatică, de imagine. Mircea Duşa a dezvăluit că la defilare, pe sub Arcul de Triumf vor participa pentru prima oară şi şi subunităţi ale trupelor aliate, inclusiv cele din SUA. La manifestații vor fi prezenți și 150 de înalţi oficiali militari din state membre NATO. Ministrul Dușa a mai amintit și alte surprize, însă, în legătură cu acestea, cu toate insistențele presei, nu a dorit să detalieze. O asemenea desfășurare de forțe, la propriu și la figurat, din partea guvernului USL nu putea să rămână fără contribuția criticilor ocazionali. Orice contraargument pălește însă, dacă ne gândim că numai dotarea Capitalei cu orologii publice a însemnat o investiție de aproximativ 5 milioane de euro și, comparativ, toate panseluțele care se plantează an de an în București înseamnă aproximativ 2 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 noi, 2013
cantautor
au dreptate unii,pe care ii consideram malitiosi...
se poate scrie despre orice,in ce sens vrei si chiar oricine...
chiar si Pop...
sunt roman,respect aceasta zi..
eforturile guvernului in lei,chiar nu ma intereseaza..
mentionez ca nu ma intereseaza cele pentru aceasta zi,doar...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ