Petarda aruncată de SRS, plasată de Băsescu mișelește în mâinile lui Victor Ponta

| 13 noi, 2013

Traian Băsescu își etalează ultimii ași din mânecă. Unde nu are, improvizează și cine chibițează mai atent de pe margine poate observa, la o adică, că din mânecile largi ale marinarului de la Cotroceni apare periodic și al cincilea as, ba chiar și al șaselea.

Chiar așa, cine poate spune de ce nu ar trișa pe final, allegro vivace, cel care a trișat până acum ori de câte ori a avut ocazia, mai ales acum când, la final de mandat, Traian Băsescu nu mai are nimic de pierdut. Toate poveștile actuale pe care fostul ministru, primar general și de două ori președinte supraviețuitor al unor demiteri rușinoase le aruncă praf în ochii noștri, sunt perfect explicabile dacă le privim din perspectiva justă. A curs ceva apă pe Dâmbovița de când calculele, intrigile și pasențele lui Băsescu nu mai ies așa cum și-a dorit. În PDL i-a stricat socotelile Vasile Blaga cu ajutorul neașteptat de eficient dat de Cătălin Predoiu. Este drept că tehnocratul nu face nici cât o ceapă degerată la prezidențiale, dar l-a făcut pe Băsescu să plângă în pumni de nervi, în ultima vreme. În afara taberei sale, Victor Ponta s-a dovedit o nucă imposibil de spart chiar și cu ajutorul entuziast al veverițelor de serviciu: Udrea, Boc, Macovei și MRU. Așa se face că Traian Băsescu aplică în lipsă de altceva celebra butadă care spune că dacă n-ai reușit să-i convingi, zăpăcește-i!

Și Traian Băsescu, convertit profesional la bătrânețe din marinar în moșier, a băgat plugul adânc și a început să are de-a curmezișul neuronii oricui mai are răbdarea și imprudența să-i acorde credit, plantând povești nemuritoare despre oamenii haini care-i vor lui, om muncitor și destoinic, numai răul și demiterea. Pe tema iminentei sale demiteri, o gogoriță fără nicio noimă logică, Băsescu și-a cam rupt plugul în logică, pentru că oricât de amuzante ar fi snoavele sale, nu putem să trecem peste detalii. Teoria conspiraționistă pe care ne-a pus-o în față, de bună, spune că Sorin Roșca Stănescu, Dan Voiculescu și Victor Ponta și-ar fi pus toți mintea cu el să-l demită. Petarda senatorului liberal ar fi fost lansată fără știrea lui Crin Antonescu – nu se înțelege decât ulterior de ce – și fără nicio explicație logică este pusă de Băsescu în mâna lui Victor Ponta. Ori Victor Ponta, oricât de antipatic ar fi unora, nu poate fi suspectat de conspirație cu Sorin Roșca Stănescu, un caz de antipatie patologică dezvoltându-se de ceva vreme între cei doi și atacurile fostului senator liberal la adresa premierului fiind cunoscute chiar și de copiii de grădiniță. Cât despre al treilea membru al conjurației, Dan Voiculescu, asocierea acestuia la ceas de seară cu Ponta este chiar hazlie. Să ne aducem aminte doar cum premierul a fost cel care și-a încasat toate criticile pentru coabitarea instituțională de la partenerii săi dornici de caft politic, Voiculescu și Antonescu. Dar în povestea asta, glazura neverosimilă o reprezintă chiar Antonescu, exceptat de Băsescu din conspirație. De liderul liberalilor președintele are nevoie pentru a-l distribui în alt rol, în diversiunea favoritului dreptei la prezidențiale, o fumigenă urât mirositoare care, din păcate, pare să-l fi lăsat pe Crin Antonescu rătăcind prin ceață.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 2013
cantautor
aia cu cele 2 demiteri rusinoase e "tare"..
mai ales cu prima..
cred ca nici tu n-ai vrut sa spui asa...
unde sunt corectorii de alta data?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ