Băsescu l-a reevaluat şi pe Antonescu

| 13 noi, 2013

O bazaconie care a scos reptila de la Cotroceni din hibernare - Băsescu a mirosit că alipirea de cel care reîntregise pensiile şi salariile îi poate aduce profituri electorale. Aşa-zisa reevaluare a premierului l-a găsit pe Victor Ponta în postura ingrată de a asculta vrând nevrând serenadele preşedintelui, iar nouă ne-a sfidat a nu ştiu câta oară inteligenţa.

Traian Băsescu face ce face, dar nu se dezminte de calităţile cameleonice pe care le deţine şi le aplică instinctual de fiecare dată când are prilejul. După înfrângerea ruşinoasă a coaliţiei pe care o păstorea, din decembrie 2012, şeful statului poza alături de Guvernul condus de Victor Ponta, pe care îl reevaluase şi a cărui activitate era ireproşabilă - un continuator al politicii “echilibrate” marca Emil Boc. O bazaconie care a scos reptila de la Cotroceni din hibernare - Băsescu a mirosit că alipirea de cel care reîntregise pensiile şi salariile îi poate aduce profituri electorale. Aşa-zisa reevaluare a premierului l-a găsit pe Victor Ponta în postura ingrată de a asculta vrând nevrând serenadele preşedintelui, iar nouă ne-a sfidat a nu ştiu câta oară inteligenţa.

Lăsat cu buza umflată de Ponta, Băsescu îşi caută alt muşteriu pentru a destabiliza USL, semnele arată că peştele este dispus să muşte momeala. Deunăzi, nu s-a sfiit să se declare solidar cu Crin Antonescu, în cazul ruperii USL şi candidaturii lui Victor Ponta la preşedinţie. Şeful statului dezbină şi cucereşte, urmărind să adâncească falia dintre stânga şi dreapta scenei politice. De-ar lupta cu arme convenţionale în politică… jos pălăria, însă toată povestea din aceste zile, cu războiul Sorin Roşca Stănescu - Traian Băsescu, pare cusută cu aţă albă.

Mai întâi, nu trebuie uitat că Băsescu s-a reîncărcat electoral după fiecare suspendare, încă una, fie şi la nivel de zvon, reprezintă o gură de oxigen pentru el şi ciracii din jur. Ponta a sesizat corect acesta chestiune, discursul sau privitor la o nouă suspendare este consecvent - nici în 2012 şeful PSD nu a fost printre artizanii debarcării lui Băsescu. S-a răzgândit brusc Victor Ponta şi are că obiectiv imediat suspendarea preşedintelui pentru trădare naţională? Asta ne-a transmis Băsescu luni seară la B1 Tv. Un scenariu halucinant, îmbrăţişat şi de trompetele prezidenţiale, construit fără temeiuri.

Un alt semn de întrebare îl ridică absenţa lui Crin din rândul comandoului de gherilă SRS - Stroe - Ponta. Băsescu vrea să înghiţim găluşca potrivit căreia Radu Stroe şi Roşca Stănescu, oamenii de încredere ai liderului PNL, au lucrat fără ştirea acestuia, cot la cot cu Victor Ponta la puciul îndreptat împotriva Cotrocenilor. Totodată, Băsescu îşi proclamă tot sprijinul faţă de candidatul liberal, care nici usturoi n-a mâncat nici gura nu-i miroase. Băsescu nu poate însă justifica facţiunii dure a electoratului său această apropiere nefirească faţă de cel care în 2012 s-a năpustit asupra CCR şi a cancelariilor occidentale. De la Crin suntem curioşi să aflăm cum a renunţat cu zâmbetul pe buze la omul sau de încredere, pe care-l gratula cu orice ocazie, şi pentru care făcea scut împotriva colegilor de la PSD, când acesta înţepa Executivul din toate poziţiile. În fine Roşca Stănescu, un gazetar cu experienţă uns cu toate alifiile, fost ofiţer al Securităţii, a declanşat un tsunami mediatic bazându-se pe nişte falsuri grosolane. Ceva nu se pupă.

În primăvară, Victor Ponta îi făcea inspirat caracterizarea lui SRS. Se pare că a avut dreptate: “Supărarea cu SRS nu a fost o simplă supărare de moment. El nu e un simplu senator. E un diversionist de meserie, cu asta se ocupă, cu spart alianţe şi băgat strâmbe. Cred că a fost cu toţi, pe rând i-a tranzacţionat pe toţi şi cred că îl va tranzacţiona şi pe Antonescu la un moment dat.” A reieşit limpede din ultimele zile că reevalurea lui Antonescu s-a făcut simultan cu tentative de descreditare a lui Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ