Romaşcanu: ”Cel mai rău lucru făcut de ministrul Cîțu este promisiunea unui plan de relansare economică”

| 24 apr, 23:33

Deputatul PSD Lucian Romaşcanu spune că cel mai rău lucru pe care l-a făcut ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a fost să promită un plan de relansare economică abia după terminarea stării de urgenţă, precizând că firmele trebuie să ştie de pe acum planurile Guvernului. El susţine că România este ultima ţară care nu a venit cu un plan de relansare economică după relaxarea măsurilor de izolare socială.

 

Lucian Romaşcanu a prezentat, vineri, câteva greşeli făcute de PNL, în viziunea social-democraţilor, precizând că una dintre acestea este legată de IMM Invest.
“Încep prin a face câteva declaraţii despre ce a făcut greşit PNL în ultima perioadă. Cel mai mare eşec al PNL şi al guvernării Orban se leagă de cea mai aşteptată măsură din partea întreprinderilor mici şi mijlocii şi anume garantarea împrumuturilor prin acel fond de garantare obţinut guvern, lucru care trebuia să se întâmple printr-o platformă informatică numită IMM Invest. Din păcate, incompetenţa celor de la guvernare a făcut ca această platformă să funcţioneze aproximativ un minut sau două, după care s-a blocat şi nici până acum această platformă nu funcţionează. Este o promisiune pe care Partidul Naţional Liberal a făcut-o de acum 30 de zile, au promis că vor veni în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii cu această măsură şi iată că sunt 30 de zile şi peste, iar întreprinderile mici şi mijlocii nu pot să se înscrie pe această platformă, dintr-un motiv foarte simplu: incompetenţa”, a spus deputatul PSD.
El s-a referit apoi şi la plata şomajului tehnic.
“A doua mare problemă pe care a avut-o Partidul Naţional Liberal în ultima perioadă este plata ajutorului de şomaj, plata aşa numitului şomaj tehnic. Este o cerinţă pe care mediul de afaceri a adus-o în spaţiul public de mai mult de 40 de zile. Ea a fost promisă încă de la început de către ministrul Muncii, s-au dat termene foarte strânse şi nici până în ziua de astăzi cele peste 600 mii de cereri nu au fost onorate în totalitate. Este un lucru foarte grav pentru că pe de o parte pun în faţa unui efort financiar deosebit pe antreprenori, iar cei care nu sunt în stare să susţină acest efort se vor vedea nevoiţi pentru a-şi salva afacerea să concedieze oameni”, a precizat Romaşcanu.
El crede că este un lucru rău că guvernanţii nu au venit acum cu un plan de măsuri pentru relansarea economică după  relaxarea măsurilor sociale.
“Legat de relansarea economiei aflăm doar promisiuni. Cel mai rău lucru pe care ministrul Cîţu l-a făcut în declaraţiile lui este să promită un plan de relansare economică abia după terminarea stării de urgenţă. Companiile, oamenii trebuie să ştie de acum care sunt planurile guvernului, iar o strategie economică trebuie să apară în spaţiul public neîntârziat. România este singura ţară sau ultima ţară care nu a venit cu un plan de relansare economică.Toate ţările europene deja au pus la dispoziţia companiilor, la dispoziţia mediului economic măsuri pentru protejarea afacerilor şi pentru relansarea economică după relaxarea măsurilor de izolare socială”, a mai transmis Lucian Romaşcanu.
El s-a referit şi la situaţia din agricultură, afectată de o secetă puternică şi a precizat că Guvernul trebuie să declare starea de calamitate în agricultură.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ